Ο Μάικλ Τζάκσον είχε χρέη πάνω από 500 εκατ. δολάρια όταν πέθανε

Ο Μάικλ Τζάκσον είχε συσσωρεύσει χρέη άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων όταν πέθανε το 2009, όπως αποκαλύπτουν νέα δικαστικά έγγραφα.

Ένα νομικό έγγραφο που κατατέθηκε στο δικαστήριο από τους εκτελεστές της διαθήκης του στις 21 Ιουνίου, καταδεικνύει λεπτομερώς τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε ο Μάικλ Τζάκσον την περίοδο που πέθανε.

Το έγγραφο που κατατέθηκε στο ανώτερο δικαστήριο της κομητείας του Λος Άντζελες εξιστορεί πώς τα «σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία» του τραγουδιστή, κινδύνευαν από απαιτήσεις πιστωτών που ξεπερνούν τα 500 εκατ. δολάρια. Ορισμένα από τα χρέη του μάλιστα, είχαν συσσωρεύσει τόκους με εξαιρετικά υψηλά επιτόκια, μέρος των οποίων βρίσκονταν «υπό αθέτηση».

Ο λεγόμενος «βασιλιάς της ποπ» πέθανε στις 25 Ιουνίου 2009 σε ηλικία 50 ετών, λίγο πριν ξεκινήσει την περιοδεία του «This Is It», κατά την οποία θα παραχωρούσε συναυλίες μεταξύ άλλων στο Λονδίνο, το Παρίσι, τη Νέα Υόρκη και τη Βομβάη.

Με τον θάνατο του, προστέθηκαν στα ήδη τεταμένα οικονομικά του, άλλα 40 εκατ. δολάρια χρέος απέναντι στην εταιρεία AEG που είχε αναλάβει την διοργάνωση της περιοδείας του που δεν έγινε ποτέ, σύμφωνα με το έγγραφο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το έγγραφο επιπλέον καταδεικνύει ότι ο Μάικλ Τζάκσον την στιγμή του θανάτου του ήταν αντιμέτωπος με πολλές αγωγές. Όπως κατέγραψαν οι Los Angeles Times, ο Μάικλ Τζάκσον ξόδευε υπερβολικά πολλά χρήματα σε κοσμήματα, έργα τέχνης, έπιπλα και δώρα, καθώς και σε ταξίδια και δωρεές για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Οι δικαιούχοι της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον είναι η μητέρα του, Κάθριν και τα παιδιά του: Prince, Paris και Blanket. Στο νομικό έγγραφο ωστόσο φαίνεται ότι οι δικαιούχοι της κληρονομιάς του, δεν είχαν λάβει χρήματα από την περιουσία του λόγω μιας άλυτης διαφοράς με την εφορία των Ηνωμένων Πολιτειών που είχε προκύψει από μια επιστροφή φόρου που είχε γίνει το 2021.

Η εφορία υποστήριξε ότι «είχε υποτιμήσει τα περιουσιακά του στοιχεία» με αποτέλεσμα ο βασιλιάς της ποπ να οφείλει επιπλέον περίπου 700 εκατ. δολάρια σε φόρους και πρόστιμα.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Μάικλ Τζάκσον είχε πουλήσει περισσότερους από 400 εκατ. δίσκους.

Με πληροφορίες από Guardian