Ντουμπάι: Σε ποτάμια μετατράπηκαν οι δρόμοι, έκλεισε το αεροδρόμιο

Τεράστιες πλημμύρες σημειώθηκαν στο Ντουμπάι την Τρίτη, με τους δρόμους να μετατρέπονται σε ποτάμια και να ορμητικά νερά να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις.

Συγκλονιστικό βίντεο δείχνει την πίστα του Διεθνούς Αεροδρομίου του Ντουμπάι -που πρόσφατα ανακηρύχθηκε το δεύτερο πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο- να βρίσκεται κάτω από το νερό, καθώς τεράστια αεροσκάφη προσπαθούν να διασχίσουν τα νερά των πλημμυρών. Τα μεγάλα τζετ έμοιαζαν περισσότερο με βάρκες που κινούνταν μέσα στο πλημμυρισμένο αεροδρόμιο, καθώς το νερό εκτοξεύονταν στο πέρασμά τους και τα κύματα κυμάτιζαν στα βαθιά νερά.


Το αεροδρόμιο διέκοψε τη λειτουργία του για σχεδόν μισή ώρα την Τρίτη. “Οι λειτουργίες συνεχίζουν να διακόπτονται σημαντικά”, επιβεβαίωσε το αεροδρόμιο σε μια συμβουλευτική ανακοίνωση. “Υπάρχουν σημαντικές πλημμύρες στους δρόμους πρόσβασης γύρω από το Ντουμπάι που οδηγούν στο αεροδρόμιο”.

Σχεδόν 4 ίντσες (100 χιλιοστά) βροχής έπεσαν μέσα σε μόλις 12 ώρες την Τρίτη, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές παρατηρήσεις στο αεροδρόμιο – περίπου ό,τι μετρά το Ντουμπάι σε ένα ολόκληρο έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών.

Η βροχή έπεσε τόσο έντονα και τόσο γρήγορα, ώστε ορισμένοι οδηγοί αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους, καθώς τα νερά ανέβαιναν και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια.

Το Ντουμπάι – όπως και τα υπόλοιπα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – έχει θερμό και ξηρό κλίμα. Ως εκ τούτου, οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες και οι υποδομές δεν είναι κατάλληλες για την αντιμετώπιση ακραίων φαινομένων.