Μέγκαν Μαρκλ – Πρίγκιπας Χάρι: Αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για την διαμάχη με την βασιλική οικογένεια

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν θα πρέπει να αναλάβουν την αποκλειστική ευθύνη για την αποκατάσταση των σχέσεων τους με την βασιλική οικογένεια, παρά το γεγονός ότι έχουν εξαπολύσει αρκετές επιθέσεις στο παλάτι, λέει ανώνυμα πηγή με γνώση του θέματος.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ γιόρτασε χθες τα 42α γενέθλιά του. Ωστόσο ο πρίγκιπας Χάρι και πάλι δεν έστειλε κανένα δημόσιο μήνυμα με ευχές στον αδελφό του και διάδοχο του θρόνου.

Ο συγγραφέας και ειδικός στα βασιλικά θέματα, Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς ανέφερε ότι ένα δημόσιο μήνυμα στήριξης θα μπορούσε να είναι ο τέλειος τρόπος ο πρίγκιπας Χάρι να προσφέρει έναν κλάδο ελαίας στον αδελφό του μετά τις επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον της βασιλικής οικογένειας.

Ωστόσο μία πηγή με γνώση του θέματος είπε στην εφημερίδα The Sun: «Πρέπει να εκφράσω ότι αυτή η οπτική φαίνεται κάπως μονόπλευρη. Για λόγους ισορροπημένης δημοσιογραφίας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι οι σχέσεις είναι αμοιβαίες»

«Δεν θα ήταν απολύτως δίκαιο να αναθέσουμε την αποκλειστική ευθύνη για τη διόρθωση της σχέσης στον δούκα και τη δούκισσα», τόνισε η πηγή.

Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν στον βρετανικό Τύπο ότι οι συνεντεύξεις και οι δημόσιες επιθέσεις του ζευγαριού στην βασιλική οικογένεια είναι που προκάλεσαν το ρήγμα στις σχέσεις τους.

Για παράδειγμα η συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ το 2021 αποκαλύφθηκε ότι ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας είχε κάνει ερωτήσεις για το χρώμα του δέρματος του αγέννητου γιου τους. Στη συνέχεια ο πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφους και είχε απαντήσει εμφανώς εκνευρισμένος: «Δεν είμαστε οικογένεια ρατσιστών».

Ταυτόχρονα ο πρίγκιπας Χάρι στο βιβλίο του «Spare», που κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2023, είχε κάνει μία σειρά από αρνητικές αποκαλύψεις. Μάλιστα είχε περιγράψει και έναν έντονο καυγά με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ για την Μέγκαν Μαρκλ. Ο δούκας του Σάσσεξ είχε αποκαλύψει ότι τότε ο αδελφός του του επιτέθηκε.