Ροή ειδήσεων
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου 2026
Γιορτάζουν: Αδαμάντιος, Μαντώ, Αθηνά, Ακριβή, Αντιγόνη, Ασπασία, Αφροδίτη, Διώνη, Δωδώνη, Ελπινίκη, Ερασμία, Ερατώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Θεανώ, Θεονύμφη, Καλλιρόη, Καλλίστη, Κλειώ, Κλεονίκη, Κλεοπάτρα, Κοραλία, Ράλλης, Μαργαρίτης, Μαριάνθη, Μελπομένη, Μόσχω, Ουρανία, Πανδώρα, Πηνελόπη, Πολύμνια, Πολυνίκη, Σαπφώ, Τερψιχόρη, Χαϊδευτός, Χαρίκλεια, Ιησούς, Μελέτιος, Συμεών, Ισμήνη, Πολυτίμη
25°
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ
ΚΥΡΩΣΕΙΣ: “Παγώνουν” τα περιουσιακά στοιχεία Πούτιν και Λαβρόφ
Σε βάρος του ανήλικου ασκήθηκαν κακουργηματικές διώξεις (φωτό αρχείου)

To πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του υπουργού του των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αποφάσισαν χθες  οι Ευρωπαίοι. Το μέτρο συζητήθηκε κατά τη προχθεσινή έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες και χθες  προστέθηκε στη δέσμη των κυρώσεων που θα επικυρώσουν οι υπουργοί Εξωτερικών, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η Γερμανία και η Ιταλία ήταν χθες τις επιφυλάξεις που είχαν διατυπώσει κατά την σύνοδο κορυφής για την πρόταση αυτή που υποστηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό Ευρωπαίων ηγετών, διευκρίνισαν οι δύο διπλωματικές πηγές.  Οι Ευρωπαίοι αποφάσισαν επίσης να άρουν το προνόμιο της μετακίνησης χωρίς βίζα εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για τους κατόχους ρωσικού υπηρεσιακού διαβατηρίου, στο πλαίσιο της δέσμης των κυρώσεων που αποφασίσθηκαν χθες το βράδυ.