Κριστίν Λαγκάρντ: «Δεν σκοπεύω να γίνω πρόεδρος της Γαλλίας»

Η Κριστίν Λαγκάρντ, που βρίσκεται επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας τα τελευταία χρόνια, δήλωσε από την Φρανκφούρτη όπου βρέθηκε, ότι δεν σκοπεύει μετά τη λήξη της θητείας της να γίνει πρόεδρος της Γαλλίας.

Η πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας, αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα του τελευταίου καιρού, που την εμφανίζουν σαν υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας, όταν τελειώσει η θητεία της τον Οκτώβριο του 2027.

«Είναι μία τρομερή δουλειά για την οποία πρέπει κατά κάποιο τρόπο να έχεις προετοιμαστεί και δεν νομίζω πως είναι πραγματικά η περίπτωση μου» δήλωσε η Κριστίν Λαγκάρντ, ερωτηθείσα σε podcast του Collège Leaders in Finance για το αν ενδιαφέρεται για την προεδρία στη Γαλλία.

Η Κριστίν Λαγκάρντ επεσήμανε τέλος πως «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θέλω να υπηρετήσω τη χώρα μου.

Όμως νομίζω πως η προεδρία της Δημοκρατίας είναι μία εξαντλητική δουλειά που θα πρέπει να είσαι λίγο τρελός για να θέλεις να την κάνεις».