Κλειστός  για 5η μέρα ο  πύργος του Αϊφελ λόγω απεργίας

Ο Πύργος του Αϊφελ θα παραμείνει και σήμερα κλειστός, για πέμπτη συνεχή ημέρα, λόγω απεργίας, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστικές πηγές.
Αν η απεργία διαρκέσει μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη απεργία στην πρόσφατη ιστορία του μνημείου.
Το φθινόπωρο του 1998, ο Πύργος του Αϊφελ είχε παραμείνει κλειστός επί μια εβδομάδα.
Οι εργαζόμενοι στον Πύργο του Αϊφελ καταγγέλλουν το μοντέλο διαχείρισης του δημοφιλούς γαλλικού μνημείου που υποτιμά το κόστος της συντήρησης και λειτουργίας του. Οι διαπραγματεύσεις με την Εταιρεία Εκμετάλλευσης του Πύργου του Αϊφελ (Sete), στην οποία ο Δήμος του Παρισιού κατέχει το 99% των μετοχών, άρχισαν χθες και χαρακτηρίσθηκαν «εποικοδομητικές» από την εταιρεία.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι κατηγορούν την εργοδοτική εταιρεία για την οικονομική διαχείριση, αλλά και τη δημοτική αρχή για τις πολύ υψηλές οικονομικές απαιτήσεις επί των εσόδων του μνημείου που δεν αφήνουν περιθώρια πραγματοποίησης εργασιών επιδιόρθωσης και συντήρησης, ενώ παράλληλα περιορίζουν τις προσλήψεις και τις αμοιβές του προσωπικού.
Η διαμάχη, που κράτησε κλειστό τον Πύργο του Αϊφελ και στις 27 Δεκεμβρίου, στην εκατοστή επέτειο από τον θάνατο του αρχιτέκτονα Γκιστάβ Εφέλ, εκδηλώνεται εν μέσω χειμερινών σχολικών διακοπών και πέντε μήνες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες (26 Ιουλίου – 11 Αυγούστου).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ