Κάρλα Μπρούνι: Κατηγορούμενη για την υπόθεση παράνομης χρηματοδότησης της καμπάνιας του Σαρκοζί

Ειδικότερα, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας Κάρλα Μπρούνι κατηγορείται ότι άσκησε πίεση σε μάρτυρα που κατηγόρησε τον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί ότι έλαβε από τη Λιβύη και το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι, παράνομη χρηματοδότηση για την προεκλογική του εκστρατεία.

Το πρώην σούπερ μόντελ απαγορεύεται να έλθει σε επαφή με οποιονδήποτε από τους εμπλεκόμενους στη διαδικασία, με εξαίρεση τον σύζυγό της, σύμφωνα με αξιωματούχο που δεν κατονομάζεται.

Οι προκαταρκτικές κατηγορίες κατά της Μπρούνι-Σαρκοζί, όπως αναφέρει το Skynews αφορούν «παρενόχληση» μαρτύρων και απόπειρα απάτης προς τους δικαστές που ερευνούν τον σύζυγό της ως ύποπτο για λήψη παράνομων κεφαλαίων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του για τις προεδρικές εκλογές του 2007.

Αφού ανακρίθηκε από την αστυνομία τον Μάιο, οι δικηγόροι της δήλωσαν ότι έδωσε «χρήσιμες διευκρινίσεις και εξηγήσεις», αλλά δεν σχολίασαν περαιτέρω.

Ο μάρτυρας που εμπλέκεται, ο Ziad Takieddine, κατηγορεί τον Σαρκοζί έλαβε εκατομμύρια σε παράνομες πληρωμές από το καθεστώς του τότε προέδρου της Λιβύης Μουαμάρ Καντάφι.

Ο Νικολά Σαρκοζί, πρόεδρος της Γαλλίας από το 2007 έως το 2012, έχει ήδη καταδικαστεί για δύο άλλες υποθέσεις. Ο ίδιος αρνείται ότι έχει διαπράξει αδίκημα σε όλες τις υποθέσεις.