«Κανείς δεν νίκησε» στις βουλευτικές εκλογές, δηλώνει ο πρόεδρος Μακρόν

«Κανείς δεν νίκησε» στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, μιλώντας δημόσια για πρώτη φορά για το αποτέλεσμα των εκλογών, όπου η συμμαχία της αριστεράς πήρε την πρώτη θέση, χωρίς να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία, μπροστά από το στρατόπεδο Μακρόν και την ακροδεξιά.

«Παρόλο που η ακροδεξιά αναδείχθηκε πρώτη στον πρώτο γύρο με σχεδόν 11 εκατομμύρια ψήφους, αρνηθήκατε ξεκάθαρα να της επιτρέψετε να αναλάβει την κυβέρνηση», γράφει ο Εμανουέλ Μακρόν σε επιστολή που απευθύνεται στους Γάλλους και δημοσιεύεται στον περιφερειακό Τύπο.

«Κανείς δεν κέρδισε», τονίζει.

«Καμία ενιαία πολιτική δύναμη δεν απέκτησε επαρκή πλειοψηφία και τα μπλοκ ή οι συνασπισμοί που προέκυψαν από αυτές τις εκλογές είναι όλα μειοψηφικά», δηλώνει.

Ακόμα, κάλεσε «όλες τις πολιτικές δυνάμεις που αναγνωρίζουν τους εαυτούς τους στους δημοκρατικούς θεσμούς, στο κράτος δικαίου, στον κοινοβουλευτισμό, σε έναν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και στην προάσπιση της γαλλικής ανεξαρτησίας, να συμμετάσχουν σε έναν ειλικρινή και έντιμο διάλογο για τη συγκρότηση μιας ισχυρής πλειοψηφίας, αναγκαστικά πολλαπλής, για τη χώρα».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ