Η ηρωίδα αστυνομικός που εξουδετέρωσε τον 40χρονο μακελάρη του Σίδνεϋ
Πραγματική ηρωίδα η 39χρονη αστυνομικός Έιμι Σκοτ, η οποία ήταν αυτή που εξουδετέρωσε τον 40χρονο Τζόελ Κάουτσι όταν αυτός κρατώντας μαχαίρι στα χέρια σκότωσε συνολικά έξι άτομα ανάμεσά τους και την μητέρα ενός βρέφους 9 μηνών που τραυματίστηκε από την επίθεση του άνδρα σε εμπορικό κέντρο του Σϊδνεϊ.

Η Σκοτ, η οποία υπηρετεί 19 χρόνια στην αστυνομία της Αυστραλίας, καταδίωξε τον Κάουτσι αφού ενημερώθηκε για την επίθεση και τελικά ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο μαζί του στον πέμπτο όροφο του εμπορικού κέντρου.

'Hero' policewoman runs to confront Sydney knife attacker

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν ότι η αστυνομικός φώναξε «πέτα το μαχαίρι στον 40χρονο και όταν αυτός επιχείρησε να της επιτεθεί, τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Η ίδια, μάλιστα, στη συνέχεια έκανε ΚΑΡΠΑ στον 40χρονο μέχρι να φτάσουν στο σημείο διασώστες με τον δράστη να αφήνει τελικά την τελευταία του πνοή στο εμπορικό κέντρο.

«Η αστυνομικός Σκοτ, η οποία έτρεξε προς τον κίνδυνο, επέδειξε επαγγελματισμό και ηριωσμό χωρίς να διστάσει ούτε στιγμή και χωρίς αμφιβολία έσωσε πολλές ζώες» δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η αστυνομικός Σκοτ

skynews-amy-scott-nsw-police_6521659
Συνδικαλιστής αστυνομικός ο οποίος μίλησε με την Σκοτ μετέφερε ότι η ίδια ήταν ικανοποιημένη από τον τρόπο με τον οποίο ενήργησε και δεν θεωρεί τον εαυτό της ήρωα. «Της μίλησα και μου μετέφερε ότι “είναι ημέρες χωρίς πολύ ύπνο”. Γνωρίζει ότι αντιμετωπίζεται ως ήρωας αλλά για την ίδια το μόνο που έκανε ήταν η δουλειά της» είπε χαρακτηριστικά για την αστυνομικό Σκοτ.

Από την πλευρά της η υπουργός Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, Γιασμίν Κάτλεϊ, η οποία επίσης μίλησε με την αστυνομικό, επαίνεσε την ταπεινότητα της Σκοτ: «Όταν τη συνάντησα και της είπε “σε ευχαριστούμε για το θάρρος σου” εκείνη μου απάντησε ότι “δεν ήμουν μόνο εγώ, βοήθησαν πάρα πολύ και οι όσοι ήταν παρόντες τη στιγμή της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο».