Εβδομήντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 329 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιθέσεις σε κατοικημένες περιοχές στην Τεχεράνη, ανακοίνωσε το ιρανικό μέσο ενημέρωσης Nournews.
Παράλληλα, το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Mehr News μετέδωσε ότι σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο Χαμαντάν στο βορειοδυτικό Ιράν. Στην πόλη βρίσκεται μια ιρανική αεροπορική βάση αλλά δεν είναι σαφές αν η έκρηξη σημειώθηκε στη βάση.
Λίγο νωρίτερα, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού τόνισε πως ο στρατός του Ισραήλ εργάζεται βάσει ενός σχεδίου επίθεσης κατά στάδια και ότι η επιχείρηση μπορεί να είναι μακρά, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ακολουθήσουν και άλλες επιθέσεις.
Ιρανική πηγή ασφαλείας διέψευσε μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Fars ισραηλινές αναφορές ότι η Τεχεράνη εκτόξευσε drones κατά του Ισραήλ, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν. Η πηγή τόνισε ότι η εκδίκηση του Ιράν θα συμβεί στο “κοντινό” μέλλον.
Τραμπ: Το Ιράν ίσως έχει άλλη μια ευκαιρία να συνάψει συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμά του
Το Ιράν έχασε την ευκαιρία να συνάψει συμφωνία με τις ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμά του, όμως ενδέχεται τώρα να του δοθεί άλλη μία ευκαιρία, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NBC News.
«Έχασαν την ευκαιρία για μια συμφωνία. Τώρα, ίσως να έχουν άλλη μία ευκαιρία. Θα δούμε», φέρεται να είπε ο Τραμπ.
Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, εκπρόσωποι του Ιράν του τηλεφωνούσαν αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Τεχεράνη εξακολουθεί να θέλει μια συμφωνία.