Η Λεπέν καρατόμησε υποψήφια που φόρεσε ναζιστικό πηλήκιο

Το κόμμα της Λεπέν «Εθνική Συσπείρωση» αποφάσισε να καρατομήσει την υποψήφιά του Ludivine Daoudi αφότου εμφανίστηκε στα κοινωνικά δίκτυα μια φωτογραφία της με ναζιστικό πηλήκιο, αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Η Daoudi ήταν υποψήφια του RN για την 1η εκλογική περιφέρεια του Calvados.

Η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου έχει φωτογραφηθεί με πηλήκιο αξιωματικού της Λουφτβάφε, της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας την περίοδο του Χίτλερ, ενώ στο πηλήκιο διακρίνεται η σβάστικα.

Η Libération επιβεβαίωσε

ότι η φωτογραφία είναι αυθεντική

Όπως αναφέρει η Libération, η φωτογραφία της Ludivine Daoudi είναι αυθεντική σύμφωνα με ανεξάρτητες πηγές.Ο Philippe Chapron, εκπρόσωπος του RN στο Calvados, δήλωσε σήμερα το πρωί στο France Bleu Normandie ότι η Ludivine Daoudi απέσυρε την υποψηφιότητά της, ενώ η ίδια δεν αρνείται ότι φωτογραφήθηκε με το πηλήκιο αξιωματικού της Λουφτβάφε πριν από αρκετά χρόνια σε μια αγορά όπλων στο Saint-Pierre-sur-Dives. Παράλληλα, χαρακτήρισε τη φωτογραφία κακόγουστη και τόνισε πως σε κάθε περίπτωση η υποψηφιότητά της θα αποσυρθεί. «Δεν μπορούμε να δεχτούμε κάτι τέτοιο. Η υποψήφια αποσύρεται από σήμερα, οπότε δεν θα υπάρχει υποψήφιος του RN στην πρώτη εκλογική περιφέρεια για τον δεύτερο γύρο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται πως αρκετά γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως αναζήτησαν τη Ludivine Daoudi, η οποία όμως δεν απάντησε στα αιτήματά τους για συνέντευξη.