Γάζα: Βομβάρδισε πολυκατοικία το Ισραήλ που είχε ζητήσει να εκκενωθεί (vid)

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε άλλη μια πολυώροφη πολυκατοικία στην πόλη της Γάζας, αφού προηγουμένως είχε καλέσει τους ενοίκους, αλλά και τους εκτοπισμένους που στεγάζονται σε σκηνές γύρω από αυτήν, να εκκενώσουν την περιοχή.

Το κτίριο βομβαρδίστηκε από την πολεμική αεροπορία αφού, σύμφωνα με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, το χρησιμοποιούσε η Χαμάς, όπως αναφέρει το timesofisrael.com.

Σύμφωνα με τον στρατό, η Χαμάς «εγκατέστησε μέσα συλλογής πληροφοριών» στο κτίριο και «τοποθέτησε παρατηρητήρια για την παρακολούθηση της θέσης των στρατευμάτων του ισραηλινού στρατού στην περιοχή».

Οι IDF ανέφεραν ότι μέλη της Χαμάς τοποθέτησαν επίσης πολλά εκρηκτικά μηχανισμούς κοντά στο κτίριο, ως μέρος των προετοιμασιών για την επίθεση του στρατού στην πόλη της Γάζας.

Νωρίτερα, ο στρατός είχε καλέσει όσους βρίσκονταν στην περιοχή του κτιρίου Αλ Ρούγια, στα νοτιοδυτικά της πόλης, να την εγκαταλείψουν. Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας του θύλακα, Μαχμούντ Μπασάλ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο «βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή αεροπορία και δεν υπάρχουν τραυματίες από το πλήγμα».