Έντεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ αυτών τρία παιδιά μικρής ηλικίας, σε ισραηλινό πλήγμα τις νυχτερινές ώρες στον καταυλισμό Παλαιστινίων προσφύγων της Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του θύλακα.
“Έντεκα (άνθρωποι σκοτώθηκαν) ύστερα από βομβαρδισμού από (τον ισραηλινό στρατό) στο σπίτι της οικογένειας Αλ Μπαϊράμ στον καταυλισμό της Χαν Γιούνις” γύρω στις 03:00 το πρωί (και ώρα Ελλάδος), δήλωσε στο AFP ο Μαχμούντ Μπάσαλ, ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας της Λωρίδας της Γάζας, προσθέτοντας ότι ανάμεσα στους 8 νεκρούς που έχουν ήδη αναγνωριστεί, όλοι μέλη της ίδιας ευρύτερης οικογένειας, βρίσκονται ένα κοριτσάκι κι ένα αγοράκι ηλικίας ενός έτους και ένα βρέφος ενός μήνα.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει μέχρι στιγμής σχολιάσει την είδηση αυτή έπειτα από αίτημα του AFP.
Ο ισραηλινός στρατός ξανάρχισε τους βομβαρδισμούς και τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας στις 18 Μαρτίου, βάζοντας τέλος στην κατάπαυση του πυρός δυο μηνών με τη Χαμάς στον πόλεμο, που είχε ξεσπάσει με έναυσμα την άνευ προηγουμένου επίθεση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023.
Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας στη Λωρίδα της Γάζας έκανε λόγο χθες, Παρασκευή, για 42 νεκρούς σε σειρά νέων πληγμάτων του ισραηλινού στρατού στον μικρό παλαιστινιακό θύλακα, που έχει υποστεί μεγάλη καταστροφή από τον πόλεμο κι υφίσταται εδώ και δυο μήνες απόλυτο αποκλεισμό από το Ισραήλ.
Το Ισραήλ διέκοψε στις 2 Μαρτίου την είσοδο κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, κατηγορώντας τη Χαμάς ότι την υπεξαιρεί. Οι ισραηλινές αρχές δηλώνουν ότι ο απόλυτος αποκλεισμός είναι το μόνο μέσο που θα αναγκάσει το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα να απελευθερώσει όλους τους ομήρους που εξακολουθεί να κρατά στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, 58 όμηροι εξακολουθούν να βρίσκονται στα χέρια της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων 34 που είναι νεκροί.
Έκτοτε ο ΟΗΕ καλεί μάταια το Ισραήλ να επιτρέψει να εισέλθει ξανά ανθρωπιστική βοήθεια στον θύλακα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για τον πληθυσμό που βρίσκεται αντιμέτωπος με καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση και με τον κίνδυνο λιμού, όπως τονίζουν αξιωματούχοι του.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ