Γαλλία: Εκατοντάδες συλλήψεις μετά από καταγγελία για επίθεση με σύριγγες σε φεστιβάλ μουσικής

Η αστυνομία της Γαλλίας έχει συλλάβει 12 υπόπτους μετά την αναφορά 145 ατόμων ότι «τρυπήθηκαν» με σύριγγες κατά τη διάρκεια του ετήσιου φεστιβάλ μουσικής δρόμου της χώρας.

Εκατομμύρια άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη Γαλλία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου για το φεστιβάλ Fête de la Musique, με τις αρχές να αναφέρουν «πρωτοφανή πλήθη» στο Παρίσι.

Το υπουργείο Εσωτερικών δήλωσε ότι 145 θύματα σε όλη τη χώρα είχαν αναφέρει ότι δέχθηκαν επιθέσεις με βελόνες κατά τη διάρκεια υπαίθριων μουσικών εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα. Η αστυνομία του Παρισιού ανέφερε 13 περιπτώσεις στην πρωτεύουσα.

Οι αξιωματούχοι δεν είπαν αν επρόκειτο για περιπτώσεις «καρφώματος» της βελόνας με ναρκωτικά βιασμού σε ραντεβού, όπως το Rohypnol ή το GHB, που χρησιμοποιούνται από τους επιτιθέμενους για να καταστήσουν τα θύματα σε σύγχυση ή αναίσθητα και ευάλωτα σε σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με τον Guardian.

Στο Παρίσι, ξεκίνησαν έρευνες μετά την αναφορά τριών ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ένα 15χρονο κορίτσι και ένας 18χρονος, ότι «καρφώθηκαν» από σύριγγες σε διαφορετικά περιστατικά, όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Σε ολόκληρη τη Γαλλία, 12 ύποπτοι έχουν συλληφθεί, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών. Ανάμεσά τους ήταν 4 άτομα στη νοτιοδυτική πόλη Ανγκουλέμ, τα οποία θεωρούνται ύποπτα ότι είχαν ως στόχο περίπου 50 θύματα.

Μάλιστα ένας από τους φερόμενους ως ύποπτους, ένας 20χρονος άνδρας, ήταν στο παρελθόν γνωστός στην αστυνομία για βιαιοπραγίες.

Δύο άνδρες συνελήφθησαν επίσης στο κέντρο της βορειοανατολικής πόλης Μετς ως ύποπτοι για τις επιθέσεις με σύριγγες. Ο περιφερειακός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας France 3 μετέδωσε ότι ο ένας άνδρας είχε συλληφθεί με μια σύριγγα και μια γυναίκα που κατήγγειλε το περιστατικό είχε αναγνωρίσει τον άλλον.

Η τοπική εισαγγελία του Μετς δήλωσε ότι τα φερόμενα ως θύματα ήταν κάτω των 18 ετών.

Ο τοπικός δημόσιος ραδιοφωνικός σταθμός Ici France μετέδωσε ότι αρκετές νεαρές γυναίκες είχαν καταγγείλει ότι τις μαχαίρωσαν με σύριγγες στο Évreux και στη Rouen της Νορμανδίας. Μια γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με πόνους στο αριστερό της χέρι, όπου πίστευε ότι την είχαν καρφώσει με βελόνα. Στη δυτική πόλη Τουρ, 13 γυναίκες κατήγγειλαν στις πυροσβεστικές υπηρεσίες που είχαν βάρδια σε μια μουσική εκδήλωση ότι κάποιος τις είχε τρυπήσει με σύριγγα.

Το 2022 υπήρξε κύμα αναφορών για φερόμενες επιθέσεις με σύριγγες εναντίον γυναικών και ανδρών σε κλαμπ, μπαρ, μουσικές εκδηλώσεις, ακόμη και σε θέατρα. Η κυβέρνηση έβγαλε τότε μηνύματα για τους ανθρώπους που βγαίνουν έξω τη νύχτα να είναι προσεκτικοί και τους συμβούλευε ότι θα πρέπει να πάνε αμέσως στην αστυνομία αλλά και να κάνουν τοξικολογική εξέταση αν πιστεύουν ότι έχουν ναρκωθεί από τρύπημα σύριγγας.

Κάποιες καταγγελίες έγιναν από γυναίκες κατά τη διάρκεια της Fête de la Musique του 2022, ενώ κατά τη διάρκεια του έτους έγιναν αρκετές εκατοντάδες καταγγελίες σε πόλεις όπως η Νάντη, η Γκρενόμπλ και η Τουλούζη.

Πηγή: newsit.gr