ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Ένα ακόμα μήνυμα επεκτατισμού έστειλε με την πλέον χαρακτηριστικό τρόπο ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ανεβάζοντας για πολλοστή φορά το θερμόμετρο της προκλητικότητας στον ύψιστο βαθμό και χωρίς να υπολογίζει ενδεχομένως τις συνέπειες των δηλώσεων του.

«Τα 78 νεκροταφεία μαρτύρων που έχουμε σε 32 χώρες καθορίζουν τα φυσικά σύνορα της εξωτερικής μας πολιτικής. Το όραμα της Τουρκίας κανένας δεν μπορεί να το φυλακίσει στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα» δήλωσε προκλητικά ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάποιοι κύκλοι, τα ανοίγματα μας στην εξωτερική προσπαθούν να την παρουσιάσουν  ως μετατόπιση του άξονα. Ενώ η Τουρκία δεν έχει αλλάξει άξονα, καταφέρνει για τα δικά της συμφέροντα να προχωράει με τις διαφορετικές διπλωματικές σχέσεις που έχει συνάψει σε όλο τον κόσμο  κι έτσι καθορίζει τον δικό της άξονα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

«Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία» ανέφερε ακόμα για να προσθέσει: «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος μετά από 100 χρόνια έχει και πάλι εξαπολύσει πάνω μας την Ελλάδα μας.

Με κάθε ευκαιρία λέμε ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι που επιχειρείται να παιχτεί με αυτόν τον τρόπο. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».