Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι είπε στον Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι «δεν έχει καθόλου γ…… κρίση» μετά την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό, την ώρα που προσπαθεί να ολοκληρώσει μια συμφωνία με το Ιράν.
«Γιατί ο Μπίμπι έπρεπε να κάνει μια γ…… επίθεση;» είπε ο Τραμπ σε τηλεφωνική συνομιλία με το Axios. «Ήμουν τόσο τσαντισμένος. Του το έδωσα να το καταλάβει. Δεν έχει καθόλου γ…… κρίση».
Ο Τραμπ δήλωσε επίσης στο Axios αλλά και στο Fox News ότι εξακολουθεί να αναμένει την υπογραφή ενός Μνημονίου Κατανόησης με το Ιράν αργότερα σήμερα.
«Είχαμε προγραμματίσει να υπογράψουμε τη συμφωνία σήμερα το πρωί, αλλά η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό την καθυστέρησε. Πιστεύω ότι η υπογραφή θα πραγματοποιηθεί τελικά αργότερα σήμερα, σε λίγες ώρες. Όμως, η ισραηλινή επιδρομή ανέτρεψε τα πράγματα», είπε ο Τραμπ στον δημοσιογράφο του Axios και αναλυτή πολιτικών και διεθνών υποθέσεων του CNN, Μπαράκ Ραβίντ.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε «αδειάσει» τον Νετανιάχου γράφοντας στο Truth Social ότι η σημερινή πρωϊνή επίθεση στη Βηρυτό δεν έπρεπε να είχε συμβεί, «ειδικά σε μια τόσο σημαντική ημέρα, καθώς βρισκόμαστε τόσο κοντά σε μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ιράν».
