Μετράμε αντίστροφα!

Εκδήλωση για τα 80 χρόνια.

Δείτε το σχετικό video

Αφγανιστάν: Συνελήφθησαν ακτιβιστές επειδή είχαν ξυρίσει τα γένια τους

Αφγανοί, μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που συνεργάζονται με τον ΟΗΕ προσήχθησαν το Σάββατο στο δυτικό τμήμα του Αφγανιστάν, διότι η γενειάδα τους δεν ήταν επαρκώς πυκνή, βάσει των κανονισμών που έχουν επιβάλει οι Αρχές των Ταλιμπάν.

Μέλη τοπικών ΜΚΟ προσήχθησαν «διότι είχαν κόψει ή ξυρίσει τα γένια τους», ανέφερε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ) σε εσωτερική αλληλογραφία, η οποία περιήλθε σε γνώση του AFP.

Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής που βρίσκεται στον συνοριακό σταθμό Ισλάμ Καλά, στα σύνορα με το Ιράν, σύμφωνα με αυτά τα μηνύματα, που κοινοποίησαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Συνολικά 20 άνθρωποι προσήχθησαν, σύμφωνα με άλλο μέλος του οργανισμού. Ορισμένοι από τους προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι την ίδια ημέρα, άλλοι συνελήφθησαν αλλά αφέθησαν ελεύθεροι την επομένη, σύμφωνα με τα εσωτερικά μηνύματα του ΔΟΜ.

Οι αρχές των Ταλιμπάν, που βρίσκονται στην εξουσία από τον Αύγουστο του 2021, κυβερνούν βάσει μιας αυστηρής ερμηνείας του ισλαμικού νόμου, που απαιτεί μεταξύ άλλων οι άνδρες να έχουν πυκνά γένια.