παγνη

Στάση εργασίας οργανώνεται τη Δευτέρα 12μ-3μ.μ. και συγκέντρωση στην είσοδο του ΠΑΓΝΗ από το Σωματείο Εργαζομένων που ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Το νομοσχέδιο αυτό υπηρετεί τα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο» ΕΣΥ, αποσκοπεί στη μείωση του κόστους λειτουργίας των δημόσιων νοσοκομείων με όσο το δυνατόν λιγότερα κρατικά κονδύλια και με ολοένα περισσότερα έσοδα από την πώληση υπηρεσιών σε ασθενείς.

Τα σχέδια αυτά υπηρετεί η επέκταση των  συμπράξεων του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας και η μετατροπή νοσοκομείων σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου.

Την αξιολόγηση της υλοποίησης των σχεδίων αυτών αναλαμβάνει ο ΟΔΙΠΥ, εκπρόσωπος του οποίου θα συμμετέχει (σύμφωνα με το νομοσχέδιο) στη Διοικούσα Επιτροπή του ΚΕΣΥ

. Στόχος είναι τελικά το κράτος να καλύπτει ένα ελάχιστο «πακέτο» παροχών (κυρίως τα επείγοντα και τα πολύ βαριά περιστατικά) και να ενισχυθούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι της υγείας, με τους ασθενείς να αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για σύγχρονες υπηρεσίες υγείας” τονίζεται.