Συγγενείς σε ρόλο τραυματιοφορέων στο ΠΑΓΝΗ, που έχει έλλειψη και σε μαίες

Σε κινητοποίηση ετοιμάζεται να προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ  για τις σοβαρές ελλείψεις που έχει το νοσοκομείο, μεταξύ άλλων, σε μαίες και τραυματιοφορείς.

«Έχουν μείνει μόλις 6 μαίες, στις οποίες οφείλονται άδειες 2 ετών», είπε στην «Π» ο πρόεδρος του Σωματείου Δημήτρης Βρύσαλης.

Όσον αφορά στους τραυματιοφορείς, στο Πανεπιστημιακό εργάζονται 30 – 40 άτομα, ενώ το νοσοκομείο έχει ανάγκη τους διπλάσιους, στους οποίους επίσης οφείλονται 3.000 ημέρες ρεπό και αδειών, σύμφωνα με τον κ. Βρύσαλη.

Οι συγγενείς προφανώς μεταφέρουν στις περισσότερες των περιπτώσεων τους ανθρώπους τους που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. «Συγγενείς, γιατροί, νοσηλευτές κάνουν τακτικά αυτή τη δουλειά», σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Απεργία της ΠΟΕΔΗΝ

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις προσωπικού και τις απολύσεις των συμβασιούχων, με την ταυτόχρονη πρόσληψη ιδιωτικών εργολάβων και προχωρεί σήμερα σε κινητοποιήσεις. Θα γίνει στάση εργασίας στην Αττική από τις 10 το πρωί ως τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 10.30 π.μ.

Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών και θα επιδιωχθούν συναντήσεις με υπουργούς Εργασίας και Οικονομικών, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ. Στην Περιφέρεια θα γίνει επίσης στάση εργασίας 10 π.μ. με 3 μ.μ., ενώ θα αποφασιστούν περαιτέρω δράσεις από τα Σωματεία στα κατά τόπους Νοσοκομεία ή ΔΥΠΕ.

«Υποχρέωση του Κράτους είναι η αύξηση των μισθών των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων, προκειμένου να ανακοπεί το κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το ΕΣΥ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τις καθυστερήσεις στις προσλήψεις προσωπικού και τις απολύσεις των συμβασιούχων, με την ταυτόχρονη πρόσληψη ιδιωτικών εργολάβων.

«Έχουν απομείνει 5.000 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, φύλαξη, εστίαση, καθότι οι υπόλοιποι 1.000 απολύθηκαν αφού εγκαταστάθηκαν εργολάβοι.

Και οι 5.000 που απέμειναν απολύονται σταδιακά και εγκαθίστανται εργολάβοι που στοιχίζουν τα διπλά χρήματα στο Δημόσιο και προσφέρουν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Τα νοσοκομεία οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές 1,3 δισ. ευρώ που είναι θηλιά στο λαιμό στην λειτουργία τους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με επιπλέον κόστη οι ασθενείς, συνεχίζει η ΠΟΕΔΗΝ.