Στο “κόκκινο” η πληρότητα σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ

Στο “κόκκινο” λόγω ζέστης και όχι μόνο βρίσκονται οι εφημερίες στο Βενιζέλειο και το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου ,ενω η πληρότητα σε πολλές κλινικές όπως είναι οι παθολογικές ξεπερνάει το 100% .

Μια από τις πιο δύσκολες εφημερίες είναι η σημερινή για το Βενιζέλειο παρά το γεγονός ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχουν περιστατικά θερμοπληξίας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων Μανόλη Μενεγάκη ,τα ασθενοφόρα πηγαινοέρχονται συνεχώς μεταφέροντας ντόπιους και ξένους από το πρωί ως το βράδυ.

Εκατοντάδες είναι οι ασθενείς που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και περιμένουν επί ώρες την σειρά τους για να εξεταστούν ,με αποτέλεσμα πολλοί να χάνουν την υπομονή τους .

Πολλοί είναι θύματα τροχαίων, άλλοι αντιμετωπίζουν σοβαρά παθολογικά προβλήματα, καταγράφονται πάρα πολλές περιπτώσεις γαστρεντερίτιδας , είναι αυξημένα τα αναπνευστικά ,ενώ είναι ιδιαίτερα αυξημένα και τα περιστατικά κορωνοίου.

Όπως λέει ο κ.Μενεγάκης ο αριθμός των ασθενών που πηγαίνουν στο ΤΕΠ σε ημερήσια βάση, ξεπερνούν τους 550 και ο μέσος χρόνος αναμονής για να τους δει ο πρώτος γιατρός, είναι 2-3 ώρες.

Μέχρι να γίνει η διαλογή, να κάνει ο ασθενής τις εξετάσεις που χρειάζεται και να αποφασιστεί αν χρειαστεί ή όχι νοσηλεία ,μπορεί να χρειαστούν πολλές περισσότερες. Να πάει ο ασθενής το βράδυ στο νοσοκομείο και να φύγει το πρωί.

«Δεν μπορούμε να δώσουμε μια σαφή εξήγηση γιατί υπάρχει αυτή η μεγάλη αύξηση της επισκεψιμότητας στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών όχι μόνο του Βενιζελείου αλλά και του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου» ,μας είπε ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Χάρης Λυδάκης .

Ο γιατρός ανέφερε ότι σίγουρα παίζει ρόλο η αύξηση των θερμοκρασιών που επιβαρύνει την υγεία ασθενών με παθολογικά και άλλα προβλήματα.

Τόνισε δε, ότι η πληρότητα στις κλινικές αυτή την περίοδο είναι πολύ μεγάλη και σε αρκετές κλινικές ξεπερνάει το 100%.

Ο Όθωνας Φραιδάκης διευθυντής του ΤΕΠ του Βενιζελείου ότι ο μέσος αριθμός των ασθενών που προσέρχονται ετησίως στις εφημερίες ξεπερνούν τις 88.000 και είναι το 6ο τμήμα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα πανελλαδικά.

«Είναι γεγονός ότι έχουμε πάρα πολύ κόσμο ,η κλινική είναι γεμάτη και νοσηλεύουμε ασθενείς σε άλλες κλινικές» μας είπε ο διευθυντής της παθολογικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ Διαμαντής Κοφτερίδης .

Ο καθηγητής πρόσθεσε ότι οι περισσότεροι, είναι ηλικιωμένοι.