Διακρίσεις για την Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ στο 42ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας
Στο συνέδριο ξεχώρισε το έργο της Καρδιολογικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου

Νέες διακρίσεις συνέλεξε η Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου!

Αναλυτικά, μετά από πολύ καιρό αναστολής των επιστημονικών συναντήσεων λόγω πανδημίας, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 42ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που έλαβε χώρα στην Αθήνα από 21 ως 23 Οκτωβρίου.

Το συνέδριο, όπως δήλωσε και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας καθηγητής Γ. Κοχιαδάκης, «ήταν το πρώτο μεγάλο συνέδριο που έγινε μετά την πανδημία, πραγματοποιήθηκε με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα με φυσική παρουσία και είχε μεγάλη επιτυχία με αποτέλεσμα να αισιοδοξούμε και για τα μελλοντικά επιστημονικά συνέδρια στη χώρα μας».

Στο συνέδριο παρουσιάσθηκαν όλες οι τελευταίες εξελίξεις στην Καρδιολογία ενώ τη σημασία του αναδεικνύει και η διεθνής εκπροσώπηση που υπήρξε με σημαντικότερη τη συμμετοχή της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας και του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας.

Η Καρδιολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου είχε μεγάλη παρουσία στα δρώμενα του συνεδρίου όχι μόνο με επιστημονικές διαλέξεις και με ερευνητικές εργασίες αλλά και σημαντικές διακρίσεις. Είναι αξιοσημείωτο ότι η Καρδιολογική Κλινική του ΠΑΓΝΗ τιμήθηκε με το 1ο βραβείο καλύτερης ερευνητικής εργασίας.

Ο τίτλος της εργασίας ήταν: «Οι διαφορές στην έκφραση των microRNA στον περιστεφανιαίο λιπώδη ιστό γύρω από την αθηρωματική πλάκα»  και πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία της Καρδιοχειρουργικής κλινικής του Νοσοκομείου. Επιπλέον, η Καρδιολογική Κλινική βραβεύθηκε και για καινοτόμα ερευνητικά πρωτόκολλα που πραγματοποιούνται σε αυτήν όπως αυτά που σχετίζονται με τις εφαρμογές  της τεχνητής νοημοσύνης και της μηχανικής μάθησης σε καρδιαγγειακές παθήσεις.

Οι ερευνητικές αυτές δραστηριότητες της Καρδιολογικής Κλινικής που αποτελούν την αιχμή του δόρατος στην Ιατρική του μέλλοντος, πραγματοποιούνται μέσω διεπιστημονικών συνεργασιών της κλινικής με άλλα τμήματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και συγκεκριμένα το τμήμα Φυσικής.