Νοσοκομείο Ιεράπετρας

Ο ένας μετά τον άλλον φεύγουν οι γιατροί από το νοσοκομείο Ιεράπετρας, που έμεινε με έναν καρδιολόγο.

Η Πόπη Δασκαλάκη από τον Σύλλογο Φίλων του νοσοκομείου Ιεράπετρας ανέφερε:

“Το Νοσοκομείο Ιεράπετρας μένει πια με ένα μόνο καρδιολόγο αφού ο ένας εκ των δύο που υπηρετούσαν, ζήτησε και τοποθετήθηκε μόνιμα πλέον στο Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου υπηρετεί και άλλος καρδιολόγος ο οποίος όμως ανήκει στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Ποια είναι η απάντηση της Διοίκησης των Διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Λασιθίου και της 7ης ΥΠΕ στο κατ’ επείγον αίτημα του διευθυντή της Καρδιολογικής Κλινικής για επιστροφή του καρδιολόγου μας, που υπό μορφήν ομηρίας κρατείται ακόμα στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου; Στο αίτημα του αυτό ο διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής εξέφρασε την αγωνία του για τη συνέχιση της στοιχειώδους λειτουργίας της κλινικής με άμεσο αντίκτυπο στην ασφάλεια των πολιτών μας. Έχει ληφθεί κάποια απάντηση στο αγωνιώδες αυτό αίτημα ή η απαξίωση είναι τέτοια που πλέον και η όποια απάντηση είναι περιττή;”.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο τέσσερις ακόμη γιατροί έχουν προγραμματίσει την αποχώρησή τους.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Ράδιο Λασίθι, γιατροί τεσσάρων ειδικοτήτων (γενικής ιατρικής, πνευμονολογίας, ΩΡΛ και αναισθησιολογίας) θα μετακινηθούν σε άλλα νοσοκομειακά ιδρύματα, ενώ αν σ’ αυτούς αν προστεθεί και ο καρδιολόγος ο οποίος, παρά τις υποσχέσεις της κεντρικής διοίκησης των Νοσοκομείων του Λασιθίου, εξακολουθεί να εργάζεται στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου, συνολικά με πέντε απώλειες ξεκινά η χρονιά για το Νοσοκομείο.

Η αβεβαιότητα για το μέλλον του Νοσοκομείου, το νέο νομοσχέδιο που έφερε ριζικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις των γιατρών στο ΕΣΥ και το γεγονός ότι δεν γίνονται κινήσεις για ενίσχυση με προσωπικό δημιουργούν αλυσιδωτές αντιδράσεις με φανερές πλέον τις συνέπειες.

Οι αποχωρήσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στην εκπεφρασμένη άποψη του Υπουργείου Υγείας για αλλαγές στον  χαρακτήρα των δομών υγείας του Λασιθίου, οι οποίες στοχεύουν κυρίως τις υπηρεσίες που προσφέρει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας.

Θυμίζουμε πως για το θέμα των προβλημάτων του Νοσοκομείου έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση φορέων της περιοχής στις 14 Ιανουαρίου με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρας, με σκοπό να ληφθούν αποφάσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα εκφραστούν οι όποιες αντιδράσεις.