Συγκινητική επιστολή προς τη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ: «Θα σας χρωστάμε ευγνωμοσύνη μια ζωή γιατί κάνατε το παιδί μας δικό σας»

Αληθινή ευγνωμοσύνη, αισθάνεται μια οικογένεια από το Ηράκλειο που χρειάστηκε να νοσηλεύσει το παιδί της στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.
Εκεί αυτοί οι γονείς, όλες τις ώρες και τις μέρες της μεγάλης αγωνίας τους, δεν ένιωσαν μόνοι και θέλησαν με μια επιστολή στην ”Π” να ευχαριστήσουν τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που αγκάλιασαν το παιδί τους και το φρόντισαν, σαν δικό τους.

«Υπάρχουν κάποιοι χώροι πού όταν τους σκέφτεσαι πάντα θ’ ανατριχιάζεις κι ας έχει περάσει καιρός απ’ όταν βρέθηκες εκεί…
Ένας τέτοιος χώρος υπήρξε για εμάς η ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, που «φιλοξένησε» το παιδί μας, για 12 μέρες…

Εκεί ήρθαμε σε επαφή με Ανθρώπους-επαγγελματίες που θα τους χρωστάμε μια ζωή ευγνωμοσύνη γιατί έκαναν το παιδί μας, δικό τους !
Κι αυτό κάνουν για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί, δίνοντας πάντα τον καλύτερο τους εαυτό, με αυταπάρνηση και ζήλο!

Δεν ξέρω αν ο κόσμος έχει εικόνα για τις συνθήκες που εργάζονται αυτοί οι άνθρωποι στα Δημόσια Νοσοκομεία.
Εμείς είδαμε μειωμένο προσωπικό, γιατρούς να έχουν 24ωρες εφημερίες κάθε 2 και 3 μέρες και ανθρώπους που εργάζονται, από προσωπική επιλογή, πέραν των ωραρίων τους για να παρακολουθούν την πορεία των ασθενών τους!

Κι όλα αυτά χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών !

Επίσης, είδαμε ανθρώπους από όλη την Κρήτη και το νότιο Αιγαίο να έχουν εκεί τα παιδιά τους, καθώς η ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ είναι η μοναδική της νότιας νησιωτικής χώρας.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όλο το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων και της Παιδιατρικής Κλινικής του νοσοκομείου.

Εκτιμούμε τους κόπους σας και θα είμαστε δίπλα σας με όποιον τρόπο μπορούμε να βοηθήσουμε για να διατηρηθούν δωρεάν και ποιοτικές οι παροχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Με παντοτινή εκτίμηση, οι γονείς του “Κάστανου”» καταλήγει η επιστολή.