ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

“Οι νέοι χειρουργοί στο Βενιζέλειο εκπαιδεύονται χωρίς να μπαίνουν στα χειρουργεία!”

Αυτό επισημαίνουν σε ανοικτή επιστολή των ειδικευόμενων του χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου υπενθυμίζοντας ότι ελλείψει αναισθησιολόγων στο Βενιζέλειο, δεν καλύπτονται προγραμματισμένες επεμβάσεις και χειρουργείσαι μόνο αν κινδυνεύει η ζωή σου.

Στο αγωνιώδες κείμενο των γιατρών τονίζεται ότι κλινικές που δίνουν πλήρη ειδικότητα, βγάζουν ανεκπαίδευτους και ανεπαρκείς χειρουργούς.

Μεταξύ άλλων αναφέρουν:

“Το Βενιζέλειο σήμερα λειτουργεί με πέντε μόλις αναισθησιολόγους. Οι συνεχείς παραιτήσεις, οι συνταξιοδοτήσεις, η αδυναμία αντικατάστασής τους και η έλλειψη κινήτρων προσέλκυσης νέων αναισθησιολόγων, οδηγεί το 7ο σε επισκεψιμότητα ασθενών νοσοκομείο της χώρας να φτάνει στο σημείο να αναγκαστεί να διακόψει τα τακτικά του χειρουργεία.

Το Βενιζέλειο που εξυπηρετούσε μια μεγάλη μερίδα πληθυσμού της Κρήτης τα προηγούμενα χρόνια, φτάνει στο σημείο να μπορεί να χειρουργήσει μετά βίας τα επείγοντα περιστατικά. Δεν μπορείς πλέον να χειρουργηθείς στο Βενιζέλειο, εκτός αν κινδυνεύει η ζωή σου. Είναι απαράδεκτο ο ιδιωτικός τομέας να αποτελεί πλέον μονόδρομο για τους ασθενείς.

Η κατάσταση αυτή επηρεάζει άμεσα και τους ειδικευόμενους. Οι νέοι χειρουργοί «εκπαιδεύονται» πλέον χωρίς να μπαίνουν στα χειρουργεία! Κλινικές που δίνουν πλήρη ειδικότητα βγάζουν ανεκπαίδευτους και ανεπαρκείς τους αυριανούς χειρουργούς που θα στελεχώσουν τόσο τα δημόσια όσο και τα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Οι περισσότεροι από εμάς βρισκόμαστε στα πρόθυρα παραίτησης καθώς η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη. Οι υπεύθυνοι για αυτή την κατάντια μοιάζει να έρχονται να διαχειριστούν το πρόβλημα και όχι να το λύσουν. Το Βενιζέλειο καταρρέει. Ώρα μηδέν” τονίζουν και καταλήγουν:

“Ζητάμε το αυτονόητο: Να στελεχωθεί το νοσοκομείο μας επαρκώς και να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς έτσι ώστε να είναι σε θέση να παρέχει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη στους πολίτες”.