Κοινωνικό φαρμακείο από τον Δήμο

Στην οδό Κυδωνίας 3, στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί μια καινούργια, σημαντική κοινωνική δομή, και συγκεκριμένα το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου. Κεντρικός στόχος της συγκεκριμένης δομής (η οποία χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ) είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Στον χώρο του φαρμακείου βρέθηκε χθες η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Μ. Καναβάκη, η οποία συζήτησε με το προσωπικό  της δομής.  Η αντιδήμαρχος εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι αυτή η νέα δομή θα προσφέρει σημαντικές όσο και απαραίτητες υπηρεσίες στους δημότες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Οι ωφελούμενοι που θα εξυπηρετούνται από το κοινωνικό φαρμακείο είναι άτομα που διαμένουν στον Δήμο Ηρακλείου και τα εξαρτώμενα μέλη των οικογενειών τους, συμπεριλαμβανομένων των νόμιμα διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών ή ανιθαγενών, τα οποία, βάσει κριτηρίων και σχετικών αποδεικτικών στοιχείων, βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από φτώχεια (π.χ. ωφελούμενοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και του ΤΕΒΑ κ.λπ.), ή στερούνται ασφαλιστικής κάλυψης, καθώς και οι δικαιούχοι ή οι αιτούντες διεθνή προστασία. Η δομή στηρίζεται από φαρμακοποιό και μια κοινωνική λειτουργό. Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηρακλείου  θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή, από 07.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ. Τηλ.: 2810289878.