Το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα με δύο σουίτες διαθλαστικής χειρουργικής 9ης γενιάς είναι η Emmetropia.
Το μοναδικό κέντρο στην Ελλάδα με δύο σουίτες διαθλαστικής χειρουργικής 9ης γενιάς είναι η Emmetropia.

Είναι γνωστό ότι τις τελευταίες δεκαετίες η Κρήτη διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον τομέα της οφθαλμολογίας σε διεθνές επίπεδο.

Ειδικότερα, στο φετινό Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οφθαλμολογίας που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, υπήρξαν τέσσερις σημαντικές δημοσιεύσεις που αφορούσαν τον τομέα της διαθλαστικής χειρουργικής και τον καταρράκτη, οι οποίες έφεραν την υπογραφή του δρ. Ιωάννη Ασλανίδη και της επιστημονικής ομάδας της Emmetropia, που συνεργάστηκε επίσης με εξέχουσες προσωπικότητες διδακτόρων και ιατρών από χώρες του εξωτερικού.

Ο δρ. Ασλανίδης και η Emmetropia παρουσιάζουν εισηγήσεις στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο, αλλά και σε αντίστοιχα παγκόσμια συνέδρια, σε τακτική βάση ετησίως, δεδομένης της μακρόχρονης πείρας και διαρκούς έρευνας που διεξάγεται από την Emmetropia.

Οι εισηγήσεις βέβαια και ο σημαντικός ρόλος της Emmetropia δεν εξαντλούνται στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο, αφού αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται συνεχώς, κατατάσσοντας την Emmetropia σε ένα από τα πιο σύγχρονα οφθαλμολογικά κέντρα  και μονάδα ημερήσιας νοσηλείας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Καινοτομία

Η Emmetropia παράλληλα αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα κέντρα σε Ελλάδα και Ευρώπη, διαθέτοντας υπερσύγχρονο εξοπλισμό και τελευταίας τεχνολογίας λέιζερ, τα οποία ανανεώνονται και αναβαθμίζονται διαρκώς.

Η Κρήτη έχει βρεθεί επίσης στο επίκεντρο του παγκόσμιου χάρτη υγείας μέσω της Emmetropia, καθώς ήταν το μοναδικό οφθαλμολογικό κέντρο στην Ελλάδα και ένα από τα πέντε παγκοσμίως που συμμετείχε στην ανάπτυξη της πλατφόρμας, η οποία θεωρείται «ναυαρχίδα» στον τομέα λέιζερ Schwind Amaris καθώς και της νέας μεθόδου διαθλαστικής χειρουργικής ASLA-XTRA η οποία παρουσιάστηκε στο Εθνικό Συνέδριο Οφθαλμολογίας στο Πεκίνο της Κίνας τον Ιούλιο.

Πρωτοπορία – παγκόσμιες συνεργασίες

Με δεδομένη την τεχνολογική ανάπτυξη και τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα των ιατρικών τεχνολογιών, η διαρκής αναβάθμιση κρίνεται επιβεβλημένη τόσο αναφορικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο όμως και αναφορικά με την υγεία των ασθενών.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Emmetropia είναι το μοναδικό κέντρο σε ολόκληρη την Ελλάδα που διαθέτει δύο σουίτες λέιζερ διαθλαστικής χειρουργικής 9ης γενιάς (Schwind Amaris και iRES iVIS), οι οποίες διαθέτουν καινοτόμες τεχνολογίες, όπου κανένα εργαλείο δεν ακουμπά το μάτι, ενώ η επέμβαση γίνεται με απείρως μεγαλύτερη ακρίβεια, ελάχιστη παρεμβατικότητα και απόλυτη ασφάλεια.

Με πλήρη σεβασμό στην υγεία των ασθενών παράλληλα, η Emmetropia αναπτύσσει και αναβαθμίζει νέες τεχνολογίες διαρκώς, δίνοντας πολύ μεγάλη έμφαση στην εξειδίκευση και την εκπαίδευση.

Με αυτά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα, η Emmetropia, αλλά και οι κομβικές συνεργασίες της, δημιουργούν, ένα σπουδαίο πλεονέκτημα στον τομέα της ιατρικής και της οφθαλμολογίας γενικότερα, αναδεικνύοντας μια τεράστια προσπάθεια.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι πρόσφατα η Emmetropia ανέπτυξε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γουάν Ζου της Κίνας, ενώ ιατρική μέθοδος που αναπτύχθηκε στην Κρήτη από την Emmetropia δοκιμάζεται ήδη στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.