1946 — 2026
το ΧΘΕΣ
80
Συναντά το ΑΥΡΙΟ
80 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΤΡΙΣ · Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ
ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ →
Δύο ιατρεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης: Για φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους

 

Στη σύσταση δύο Ειδικών Περιφερειακών Ιατρείων (Ε.Π.Ι.) στο Πανεπιστήμιο Κρήτης προχωρούν τα συναρμόδια Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας και Υγείας, με στόχο την άμεση υγειονομική κάλυψη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Τα νέα ιατρεία θα λειτουργούν υπό την εποπτεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης και θα καλύπτουν τις ανάγκες των φοιτητών, του διδακτικού και διοικητικού προσωπικού, καθώς και των εργαζομένων στις δύο πανεπιστημιουπόλεις.

Διοικητικά, το ιατρείο του Ηρακλείου συστήνεται ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, ενώ το ιατρείο της Πανεπιστημιούπολης Ρεθύμνου ως αποκεντρωμένη μονάδα του Κέντρου Υγείας Σπηλίου.

Η στέγαση των δομών θα πραγματοποιηθεί σε χώρους που παραχωρεί το Πανεπιστήμιο Κρήτης εντός των πανεπιστημιουπόλεων, οι οποίοι είναι ήδη εξοπλισμένοι με το απαραίτητο ξενοδοχειακό και ιατροτεχνολογικό υλικό.

Το Πανεπιστήμιο αναλαμβάνει παράλληλα να καλύπτει τις ετήσιες λειτουργικές δαπάνες στέγασης από τον προϋπολογισμό του.

Για τη λειτουργία των ιατρείων προβλέπεται η προκήρυξη δύο θέσεων προσωπικών ιατρών (μία για κάθε Ε.Π.Ι.). Η ετήσια δαπάνη μισθοδοσίας ανέρχεται σε περίπου 40.000 ευρώ και θα καλυφθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Υγείας, ενώ η 7η Υ.Πε.Κρήτης θα καλύψει τις δαπάνες για υγειονομικό υλικό και αναλώσιμα, ύψους 5.000 ευρώ ετησίως για κάθε ιατρείο.

Η απόφαση τίθεται σε ισχύ από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.