Ηλικιωμένος

Με τη νέα πραγματικότητα των ιατρικών  ραντεβού μέσω διαδικτύου στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου προσπαθούν να προσαρμοστούν οι πολίτες, ωστόσο οι απόψεις για το αν διευκολύνουν τον κόσμο διίστανται και είναι βέβαιο ότι οι ηλικιωμένοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, δεν είναι εξοικειωμένοι με το ίντερνετ.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Χαλκιαδάκης υποστήριξε μιλώντας στην «Π» ότι όλα πηγαίνουν καλά και οι άνθρωποι εξυπηρετούνται, διαφορετική όμως είναι η άποψη των γιατρών.

Πολλά τα διαθέσιμα ραντεβού αφού λίγοι τώρα τα κλείνουν

Ο Αλέξανδρος Καφετζάκης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ν.Ηρακλείου, είπε στην «Π», ότι ενώ μέχρι πριν λίγο καιρό έπρεπε να περιμένεις σε κάποιες περιπτώσεις μήνες για να σε δει γιατρός, τώρα βρίσκεις εύκολα και γρήγορα αυτό ή τον επόμενο μήνα.

Τι σημαίνει αυτό; Όχι ότι με ένα μαγικό τρόπο λύθηκαν τα προβλήματα και καλύφθηκαν τα κενά σε προσωπικό, αλλά ότι οι πλειονότητα των πολιτών και κυρίως οι ηλικιωμένοι, δεν κλείνουν ραντεβού γιατί δεν είναι εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο, δεν έχουν πρόσβαση σε αυτό και δεν ξέρουν πώς να το κάνουν.

Ο ίδιος ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχουν δυσκολίες και στα ραντεβού επανεξετάσεων, αφού το νοσοκομείο ζητάει από τους ίδιους τους γιατρούς να κάνουν αυτή τη διαδικασία για την οποία δεν έχουν χρόνο και δεν είναι μέσα στα καθήκοντά τους.

«Το ραντεβού μέσω ίντερνετ είναι ένα σύστημα όχι για τους πολλούς αλλά για τους λίγους» είπε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, σχολιάζοντας ότι κατά την εκτίμησή του “δεν θα περπατήσει”.

Να υπενθυμίσουμε ότι από τις 7 Δεκεμβρίου οι ασφαλισμένοι μπορούν να κλείσουν πρωινό ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας του νοσοκομείου, με το ΑΜΚΑ και τον κωδικό του Taxis, με εξαίρεση κάποια εξειδικευμένα ιατρεία  όπως είναι  για παράδειγμα το ηπατολογικό που χρειάζονται παραπομπή γιατρού. Η εξέταση, σύμφωνα με το νέο σύστημα δεν διαρκεί παραπάνω από 15-20 λεπτά.