γιατροί και νοσηλευτές της Εντατικής Μονάδας του ΠΑΓΝΗ με κοροναϊό

Να αρθεί, όπως σημειώνει, η άνιση μεταχείριση των εργαζομένων στην υγεία αναφορικά με το επίδομα αναστολής αδειών λόγω Covid, ζητά το Δ.Σ. του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Ηρακλείου από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Στην επιστολή που απέστειλαν αναφέρουν:

“Στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας «Ρυθμίσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας από τις συνέπειες της πανδημίας του κοροναϊού COVlD-19, την ενίσχυση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την επιτάχυνση της απονομής των συντάξεων, τη ρύθμιση οφειλών προς τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» στο  άρθρο 107 με τίτλο  «Δυνατότητα αναστολής κανονικών αδειών εργαζομένων στην Ο.Σ.Υ. Α.Ε.»,  περιλαμβάνεται ρύθμιση που προβλέπει ότι αφενός όσοι εργαζόμενοι  στην ΟΣΥ ΑΕ (Οδικές Συγκοινωνίες ΑΕ) τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής κανονικών αδειών, μεταφέρουν την κανονική άδεια του 2020, μέχρι και την 30η Ιουνίου 2021 (παρ. 2) και αφετέρου οι ειδικότητες των υπαλλήλων οι οποίοι τέθηκαν σε καθεστώς αναστολής κανονικής άδειας, θα αποζημιωθούν με το εφάπαξ ποσό των πεντακοσίων ευρώ (500€) μικτά (παρ. 3).

Δεν έχουμε καμία απολύτως αντίρρηση να χορηγηθεί το εν λόγω επίδομα στους εργαζόμενους στις οδικές συγκοινωνίες, θα θέλαμε όμως να σας επισημάνουμε ότι νιώθουμε ότι πρόκειται για άνιση μεταχείριση των νοσηλευτών – τριών και των εργαζόμενων στη δημόσια υγεία, αφού λόγω της πανδημίας έχει ανασταλεί δύο φορές εντός του 2020 η χορήγηση κανονικών αδειών στους εργαζόμενους στην υγεία (η αναστολή εξακολουθεί να είναι σε ισχύ),  και όχι μόνο δεν προβλέπεται χορήγηση αναλόγου επιδόματος, αλλά ούτε επίδομα covid μας χορηγήθηκε πριν τα Χριστούγεννα, παρά το ότι υπήρξαν σχετικές δηλώσεις από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και της κυβέρνησης.

Γι’ αυτό σας ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αρθεί αυτή η κυβερνητική αδικία εις βάρος των νοσηλευτών – τριων και των εργαζόμενων στην υγεία και να χορηγηθεί άμεσα επίδομα ειδικών συνθηκών covid ή δώρο Χριστουγέννων σε όλους όσοι εργάζονται στις δομές δημόσιας υγείας αυτή τη δύσκολη περίοδο” καταλήγουν.