Αναμένονται οι κινήσεις της διοίκησης για τη διαλεύκανση της υπόθεσης

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στην Ψυχιατρική Κλινική του ΠΑΓΝΗ εξαιτίας μιας μικροκάμερας καταγραφής που μοιάζει με στιλό και εντοπίστηκε τυχαία σε χώρο που ξεκουράζονται όταν εφημερεύουν οι γιατροί.

Οι πληροφορίες της “Πατρίδας” αναφέρουν ότι την κάμερα είδαν τυχαία σε ένα ντουλάπι ειδικευόμενοι που βρίσκονταν στον εν λόγω χώρο. Θορυβημένοι ενημέρωσαν την διευθύντρια της Κλινικής καθηγήτρια Μαρία Μπάστα η οποία στη συνέχεια ενημέρωσε τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Το περιστατικό συνέβη πριν περίπου 10 ημέρες και μέχρι τώρα δεν έχει ακόμη διενεργηθεί ΕΔΕ για να διαπιστωθεί από ποιον τοποθετήθηκε εκεί η κάμερα και κυρίως-γιατί.

Πηγές αναφέρουν ότι φέρεται να εμπλέκεται ειδικευόμενος γιατρός της κλινικής, το πρόσωπο του οποίου φαίνεται στις καταγραφές της κάμερας την ώρα που δοκιμάζει τη λειτουργία της στο σπίτι του.

Δεν είναι γνωστό το χρονικό διάστημα που ήταν στο εφημερείο η κάμερα που ενεργοποιείται με τον θόρυβο και την κίνηση.

Αυτά που φαίνονται και ακούγονται είναι κάποιες τυχαίες συνομιλίες μεταξύ γιατρών αλλά και ασθενών.

Η ύπαρξη κάμερας σε χώρο Ψυχιατρικής Κλινικής όπου τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να προστατεύονται ακόμη περισσότερο έχει θορυβήσει ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που περιμένουν να μάθουν ποιος και γιατί τους παρακολουθούσε.

Μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά η θέση του γιατρού που φέρεται να είναι ο κάτοχος της κάμερας-στιλό ο οποίος συνεχίζει κανονικά τις εφημερίες του στο νοσοκομείο, ούτε οι κινήσεις της διοίκησης για την διαλεύκανση της υπόθεσης.