Αυτή η κρέμα δεν απαιτεί καμία ζαχαροπλαστική ικανότητα, ούτε περίεργα πηκτικά υλικά, όπως ζελατίνες ή σκόνες, κορν φλάουρ, αυγά ή ψήσιμο, αλλά παρασκευάζεται μαγικά, με μόνο τρία υλικά: κρέμα γάλακτος, ζάχαρη και λεμόνια.
Έχει βρετανική καταγωγή και διαφέρει υπεροπτικά, στην παρασκευή της από τις υπόλοιπες κρέμες, όπως η panna cotta.
Η οξύτητα του χυμού λεμονιού, που αλληλεπιδρά με την κρέμα γάλακτος, είναι αυτή που βοηθά στην πήξη της.
Χάρη στην πανέξυπνη, αλλά απλή τεχνική, που ξεκίνησε τον Μεσαίωνα, αυτή η λεμονάτη λιχουδιά είναι ακόμη και για πρωτάρηδες ζαχαροπλάστες.
Ανακατέψτε και περιμένετε, όσο είναι στο ψυγείο, αυτό είναι όλο.
Posset λεμόνι
Υλικά (για 6 κρέμες λεμονιού):
- 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
- 3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
Για το σερβίρισμα:
- ξύσμα λεμονιού, φρέσκα κόκκινα φρούτα, μαρμελάδα ή σαντιγί
Εκτέλεση:
- Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη και προσέχοντας να μην καεί η κρέμα γάλακτος.
- Θα χρειαστεί περίπου 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αμέσως προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά και ανακατεύουμε το μείγμα, μια τελευταία φορά, πριν το μοιράσουμε σε έξι φορμάκια ή μικρά φλιτζάνια.
- Ψύχουμε τα ακάλυπτα τα ποσέτ στο ψυγείο μέχρι να σφίξουν, για τουλάχιστον 4 ώρες ή έως και όλη τη νύχτα.
Πρέπει να σερβιριστούν κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο και μπορείτε να τα γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού, φρέσκα μούρα, την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή σαντιγί.
Πηγή: newsit.gr