Βερίκοκα: Τα φρούτα του Μαΐου για νεανικό δέρμα, υγιή καρδιά και χαμηλή αρτηριακή πίεση

Τα βερίκοκα θέλουν θερμό κλίμα για να αναπτυχθούν και αρκετό ήλιο.

Γιατί πρέπει να τρώτε βερίκοκα:

– Είναι πλούσια σε προστατευτικές φυτικές ενώσεις
– Προστατεύουν την όραση
– Συμβάλλουν σε ένα λαμπερό και νεανικό δέρμα
– Βοηθούν την πέψη
– Υποστηρίζουν την υγεία του εντέρου
– Βοηθούν στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος
– Μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης
– Μπορούν να προστατεύσουν το συκώτι
– Μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του καρκίνου
– Μπορούν να ανακουφίσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης

Η πορτοκαλί σάρκα του φρούτου υποδηλώνει πλούσια περιεκτικότητα σε καροτενοειδή. Όσο πιο σκούρο είναι το χρώμα, τόσο πιο πλούσια είναι πιθανό να είναι η συγκεκριμένη ποικιλία σε καροτενοειδή.

Τα καροτενοειδή είναι φυτικές πηγές βιταμίνης Α και παίζουν πολλούς σημαντικούς ρόλους στον οργανισμό, όπως η προστασία των ματιών και η καθυστέρηση της εμφάνισης της ηλικιακής εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.

Η λουτεΐνη είναι ένα από τα πολλά καροτενοειδή που βρίσκονται στα βερίκοκα και παίζει κεντρικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, υποστηρίζοντας την οπτική απόδοση στους νέους, διατηρώντας την υγεία των ματιών στην ενήλικη ζωή και υποστηρίζοντας τη γνωστική λειτουργία στους ηλικιωμένους.

Επειδή είναι πλούσια σε καροτενοειδή, τα βερίκοκα παίζουν επίσης ευεργετικό ρόλο στην υγεία του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της προστασίας από τις επιπτώσεις της γήρανσης από περιβαλλοντικούς παράγοντες όπως η υπεριώδης ακτινοβολία, η ρύπανση και το κάπνισμα.

Μελέτες που αξιολογούν τους διάφορους τύπους καροτενοειδών, διαπιστώνουν ότι η μεγαλύτερη πρόσληψη φρούτων όπως τα βερίκοκα και οι ντομάτες μπορεί να σχετίζεται με βελτιώσεις στη λάμψη και την ελαστικότητα του δέρματος.

Τέλος, τα βερίκοκα είναι πλούσια σε προστατευτικές φυτικές ενώσεις και αντιοξειδωτικά θρεπτικά συστατικά που είναι γνωστό ότι είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων. Προσφέρουν επίσης διαλυτές φυτικές ίνες που μειώνουν επιλεκτικά την λεγόμενη «κακή» LDL χοληστερόλη, η οποία θεωρείται παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.