Όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει και οι ρυθμοί πέφτουν, η κουζίνα δεν είναι και το πιο φιλόξενο μέρος. Για όσους θέλουν όμως ένα γλυκάκι στα γρήγορα, χωρίς κόπο αλλά με αποτέλεσμα, ιδού τρεις συνταγές που θα σας λύσουν τα χέρια και θα γλυκάνουν τις μέρες (και τις νύχτες) σας.
1. Γιαούρτι με μέλι και φρούτα – Το αρχαίο ελληνικό παγωτό
Υλικά (για 2 άτομα):
-
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
-
2 κουταλιές μέλι
-
Ό,τι φρούτα εποχής έχεις (καρπούζι, ροδάκινο, μπανάνα, σταφύλια)
-
Προαιρετικά: λίγοι ξηροί καρποί ή λίγη κανέλα
Εκτέλεση:
Μοιράζεις το γιαούρτι σε μπολ, περιχύνεις με μέλι, βάζεις κομμένα φρούτα από πάνω και πασπαλίζεις με ό,τι έχεις εύκαιρο (π.χ. καρύδι ή αμύγδαλο). Το πιο απλό και δροσιστικό γλυκό.
2. Παγωμένη μους σοκολάτας με δύο υλικά
Υλικά:
-
200 γρ. κουβερτούρα
-
300 ml κρέμα γάλακτος (φυτική ή ζωική)
Εκτέλεση:
Ζεσταίνεις την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι (όχι να βράσει) και ρίχνεις μέσα την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια. Ανακατεύεις μέχρι να λιώσει και να γίνει λείο μείγμα. Το αφήνεις να κρυώσει λίγο και μετά το βάζεις στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Αν θες, το χτυπάς με ένα κουτάλι για να αφρατέψει ή το αφήνεις όπως είναι — πιο “παγωμένο”. Έτοιμο!
3. Μπανάνες στον φούρνο με μέλι και κανέλα
Υλικά:
-
2 μπανάνες ώριμες
-
Μέλι
-
Κανέλα
-
Λίγοι ξηροί καρποί ή σοκολάτα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβεις τις μπανάνες κατά μήκος και τις βάζεις σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ταψάκι. Περιχύνεις με μέλι, πασπαλίζεις με κανέλα και ψήνεις στους 180°C για 10-15 λεπτά. Αν θέλεις, ρίχνεις από πάνω λίγα καρύδια ή κομματάκια σοκολάτας μόλις βγουν από τον φούρνο. Σερβίρεται ζεστό ή κρύο.