Τραγανά τηγανητά ψάρια στο air fryer

Όταν θέλουμε να ψήσουμε ψάρια, προτιμούμε τα τηγανητά, επειδή είναι πιο νόστιμα. Αρέσουν σε όλους, ακόμα και στα μικρά παιδιά.

Το τηγάνισμά τους όμως είναι κάτι που στους περισσότερους δεν αρέσει, επειδή χρησιμοποιείς πολλά λιπαρά και μπορεί να μυρίσει καια το σπίτι για αρκετές ώρες.
Μία καλή λύση είναι να τα ψήσουμε στο air fryer, χωρίς πολλά λάδια, και να γίνουν το ίδιο τραγανά και νόστιμα.

Δείτε πώς να το κάνετε:

Υλικά:

  • 1/2 κιλό ψάρια μεσαία προς μικρά
  • 3 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι ψιλό
  • αλάτι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα ξεπλένουμε πολύ καλά.
  • Τα σκουπίζουμε, ταμποναριστά με χαρτί κουζίνας.
  • Τα αλατίζουμε εσωτερικά και εξωτερικά.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι, σε ρηχό πιάτο και «αλευρώνουμε» τα ψάρια.
  • Ψεκάζουμε ελαιόλαδο τον κάδο της συσκευής και τοποθετούμε μέσα τα ψαράκια, με ένα μικρό κενό ανάμεσά τους.
  • Ψεκάζουμε και τα ψάρια και τα ψήνουμε από 13 έως 15 λεπτά στους 180 βαθμούς, αναλόγως πόσο ξεροψημένα τα θέλουμε.

Περίπου στη μέση του χρόνου τα αναποδογυρίζουμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη πλευρά.