O γαστρονομικός οδηγός Taste Atlas έχρισε το χριστουγεννιάτικο γλύκισμα ως “το καλύτερο μπισκότο στον κόσμο”.
“Αν και πιστεύεται ότι έχουν τις ρίζες τους στην αρχαία Φοινίκη, τα μελομακάρονα αποτελούν σήμερα ένα τυπικό ελληνικό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Αυτά τα νόστιμα μπισκότα από σιμιγδάλι αρωματίζονται παραδοσιακά με μέλι, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και άλλα μπαχαρικά, ελαιόλαδο και κονιάκ” γράφει το Taste Atlas για τον πρωταθλητή των μπισκότων.
Η λίστα του Taste Atlas με τα 10 καλύτερα μπισκότα:
- Μελομακάρονα (Ελλάδα): Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μπισκότα με μέλι, πορτοκάλι και καρύδι, κορυφαία στη λίστα.
- Makroud el louse (Αλγερία): Αμυγδαλωτά χωρίς αλεύρι, με αυγά, ζάχαρη και άρωμα πορτοκαλιού.
- Alfajores (Αργεντινή): Παραδοσιακά σάντουιτς μπισκότων με γέμιση dulce de leche.
- Stroopwafel (Ολλανδία): Μπισκότο που αποτελείται από δύο λεπτές βάφλες με σιρόπι, ζάχαρη, βούτυρο και κανέλα ανάμεσα.
- Petticoat Tails (Σκωτία): Παραδοσιακά βουτυρένια μπισκότα.
- Chocolate Chip Cookie (ΗΠΑ): Κλασσικό μπισκότο με κομμάτια σοκολάτας.
- Baci di dama (Ιταλία): Μπισκότα φουντουκιού με σοκολάτα.
- Speculaas (Ολλανδία / Βέλγιο): Μπισκότα με μπαχαρικά.
- Pardubický perník (Τσεχία): Μπισκότο διακοσμημένο με ζάχαρη, τύπου gingerbread.
- Canestrelli (Ιταλία): Παραδοσιακά μπισκότα με ζάχαρη άχνη σε σχήμα λουλουδιού.
