Το γλυκό «μωσαϊκό»… αλλιώς!

Ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά του καλοκαιριού, για μικρούς και μεγάλους, είναι το γλυκό «μωσαϊκό», αφού είναι δροσερό και ο συνδυασμός των μπισκότων πτι μπερ και της σοκολάτας είναι απολαυστικός.

Μπορείτε όμως να προσθέσετε κάποια έξτρα υλικά, ώστε να το εμπλουτίσετε, όπως φυστίκια Αιγίνης και γλυκό βύσσινο.

Δείτε πώς μπορείτε να το φτιάξετε:

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο (ακουμπάμε ένα μπολ στο χείλος μιας κατσαρόλας με λίγο νερό που σιγοβράζει, χωρίς να ακουμπάει η βάση του μπολ στο νερό).
  2. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ όπου έχουμε σπάσει τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια.
  3. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, προσθέτουμε το φιστίκι και το βύσσινο, ανακατεύουμε ξανά και μεταφέρουμε το μείγμα σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  4. Ρολάρουμε και κλείνουμε καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει το μείγμα.
  5. Αφαιρούμε το χαρτί και κόβουμε ροδέλες πάχους 2 εκ. σερβίροντας αμέσως.