Τα γεμιστά είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μαμαδίστικες συνταγές του καλοκαιριού. Εμείς σας παρουσιάζουμε μία light εκδοχή τους, χωρίς ρύζι για να την απολαύσετε χωρίς τύψεις.
Είναι μία εύκολη συνταγή, η οποία προετοιμάζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα και μπορείτε να την κάνετε ακόμα και για βραδινό γεύμα.
Τι θα χρειαστείτε
– 250 γρ. κιμά κοτόπουλου ή γαλοπούλας
– 8 πιπεριές της επιλογής σας
– 3 φλιτζάνια λάχανο ψιλοκομμένο
– 1 κονσέρβα ντομάτας (250 γρ.)
– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
– αλάτι και πιπέρι
– λίγο δυόσμο ή μαϊντανό
– θυμάρι
– 1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πιπεριές αφού πρώτα τις πλύνετε καλά. Με τον ίδιο τρόπο που θα τις ετοιμάζατε για τα παραδοσιακά γεμιστά.
Ρίξτε λίγο αλατάκι και ελαιόλαδο στο εσωτερικό τους και ψήστε τις για περίπου 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στο μεταξύ, μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές, φτιάξτε το μείγμα με τον κιμά. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίξτε ελάχιστο νερό και μόλις ζεσταθεί προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Μόλις μαραθούν ελαφρώς προσθέστε τον κιμά. Ρίξτε μέσα και τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά σας. Προσθέστε και την ντομάτα.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμος ο κιμάς ρίξτε μέσα και το λάχανο. Ανακατέψτε και αφήστε το μείγμα να βράσει σε σιγανή φωτιά μέχρι να ψηθούν οι πιπεριές.
Μόλις ψηθούν οι πιπεριές βγάλτε τις από τον φούρνο και γεμίστε τις με το μείγμα του κιμά. Τρίψτε από πάνω λίγο κίτρινο τυρί της επιλογής σας και βάλτε και πάλι στον φούρνο για 5 λεπτά.
Βγάλτε το φαγητό από τον φούρνο μόλις περάσουν τα 5 λεπτά και σερβίρετε.
Οι χρωματιστές πιπεριές είναι ένα θρεπτικό και ευέλικτο λαχανικό που προσφέρει διάφορα οφέλη στην υγεία. Είναι μια καλή πηγή βιταμινών Α και C, καθώς και φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών. Οι πιπεριές έχουν χαμηλές θερμίδες και μπορούν να αποτελέσουν μια εξαιρετική προσθήκη σε μια ισορροπημένη διατροφή.
Να σημειωθεί ότι, οι πράσινες πιπεριές είναι καλή πηγή βιταμίνης C, η οποία μπορεί να ενισχύσει την απορρόφηση σιδήρου, βοηθώντας ενδεχομένως στην ανεπάρκεια σιδήρου. Επίσης, περιέχουν κάλιο, ένα απαραίτητο μέταλλο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την υποστήριξη της μυϊκής λειτουργίας.