Το καλοκαίρι είναι κατ’ εξοχήν η περίοδος που τα επιδόρπιά μας πρέπει να είναι παγωμένα ή τουλάχιστον δροσερά και να μπορούμε να τα απολαύσουμε χωρίς να περιμένουμε.
Τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, λοιπόν, τα εύκολα επιδόρπια όπως αυτή η γρανίτα ανανά είναι η ιδανική επιλογή.
Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμός ανανά και καρύδας από τότε που ήταν hip το κοκτέιλ piña colada και αυτή η συνταγή με δύο υλικά, φέρνει αυτές τις γεύσεις στο μυαλό.
Προτείνω να χρησιμοποιήσετε φρέσκο ανανά, τον οποίο θα καταψύξετε εσείς (μένει στην κατάψυξη για περίπου 1 μήνα).
Αν δεν μπορείτε να βρείτε κρέμα καρύδας ή θέλετε κάτι πιο γλυκό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα.
Γρανίτα ανανά με 2 υλικά
Υλικά:
1 μικρός, ώριμος ανανάς (τα κομμάτια που θα καθαρίσετε να ζυγίζουν 350 γρ.)
3/4 φλιτζανιού κρέμα καρύδας από 1 κονσέρβα (ανακατεμένη καλά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις άκρες από τον ανανά και τη φλούδα. Αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα και κόβουμε σε κύβους 2,5 εκατοστών.
Μετράμε 2 1/2 φλιτζάνια (περίπου 350 γραμμάρια) κύβους ανανά και χρησιμοποιούμε τους υπόλοιπους για άλλη συνταγή.
Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Τοποθετούμε τους κύβους ανανά, σε μία στρώση, στο ταψί και βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
Τοποθετούμε, επίσης 4 μπολ σερβιρίσματος στην κατάψυξη, να παγώσουν.
Δουλεύοντας γρήγορα για να μην ξεπαγώσει, μεταφέρουμε τον κατεψυγμένο ανανά στον κάδο του μπλέντερ, με το εξάρτημα λεπίδας.
Χτυπάμε τον κατεψυγμένο ανανά, ξύνοντας με σπάτουλα τα πλαϊνά, κάθε 10” μέχρι να γίνει σαν «χιόνι».
Με ένα πιρούνι αφρατεύουμε ελαφρά το μείγμα.
Βάζουμε τη γρανίτα ανανά στα παγωμένα μπολ και περιχύνουμε κάθε μερίδα με 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρέμα καρύδας.
Σερβίρουμε αμέσως.
Η γρανίτα ανανά που περίσσεψε μπορεί να αποθηκευτεί σε αεροστεγές δοχείο στην κατάψυξη για έως και 2 εβδομάδες. Για καλύτερη υφή, χτυπήστε την γρανίτα που περίσσεψε στο μπλέντερ, μέχρι να αφρατέψει ξανά, πριν τη σερβίρετε.