Πώς να φτιάξουμε τραγανές πατάτες στο air fryer, σαν τηγανητές

Οι πατάτες είναι το τέλειο συνοδευτικό στα κρεατικά, τα ψητά ή στην κατσαρόλα με σάλτσα, αλλά τρώγονται και σκέτες με ένα ντιπ, απλού γιαουρτιού με ξύσμα λεμόνι και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Ψήνοντας τις στο air fryer καταφέρνεις να τις κάνεις σαν τηγανητές (χωρίς να είναι), αφού γίνονται τραγανές και πεντανόστιμες, αφού απέξω είναι τραγανές και από μέσα είναι μαλακές με βουτυράτη υφή.

Χρησιμοποιώντας μόνο λίγο λάδι και αλάτι και ίσως λίγη ρίγανη εφόσον μας αρέσει, καταφέρνουμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα για τις πατάτες, που δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από τις τηγανητές, αλλά γλιτώνοντας τις επιπλέον θερμίδες.

Εάν δεν διαθέτουμε air fryer, την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει και το γκριλ ή ο αέρας στον φούρνο της κουζίνας.

Οι τραγανές πατάτες, μπορούν να συνοδεύσουν όλα τα κρεατικά, ψητά ή κατσαρόλας με σάλτσα, αλλά τρώγονται και σκέτες με ένα ντιπ, απλού γιαουρτιού με ξύσμα λεμόνι και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε:

  • 4 πατάτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη (εφόσον θέλουμε)

Εκτέλεση:

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες, λεπτές.
  • Τις ρίχνουμε σε ένα μπω, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τις αλατίζουμε, βάζουμε και λίγη ρίγανη και ανακατεύουμε καλά για να λαδωθούν από όλες τις μεριές.
  • Ανοίγουμε τον κάδο του air fryer και τις τοποθετούμε μέσα.
  • Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30′-35′ λεπτά, γυρνώντας τις, στα μισά του χρόνου, μία φορά, κουνώντας τον κάδο από το χερούλι, για να εξασφαλίσουμε τραγανή κρούστα παντού.