Πόλος έλξης η γιορτή Κρητικής διατροφής στο Ρέθυμνο

Η Γιορτή  Κρητικής Διατροφής,όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ Αρναουτάκης,συμβαδίζει με την πολιτική της Περιφέρειας Κρήτης, γύρω από την ανάδειξη της κρητικής γαστρονομίας και την ενίσχυση της εξωστρέφειας της ,προσθέτοντας,ότι “συνεχίζουμε την πορεία για την ενίσχυση και υποστήριξη κάθε τοπικής πρωτοβουλίας και την κινητοποίηση και υποστήριξη των συνεργασιών στηρίζοντας ενεργά το θεσμό του «Κρητικού Διατροφικού Πολιτισμού».

Σε αυτό το πλαίσιο,όπως επισήμανε  “δουλεύουμε εντατικά για την περαιτέρω ενίσχυση κοινωνικής συμμαχίας για την αγροδιατροφή.Έχουμε, επομένως, μπροστά μας μια μεγάλη ευκαιρία. Να επικοινωνήσουμε ότι ο τομέας αυτός  είναι ο πυλώνας που οι νέοι μπορούν να στηριχθούν για να νιώθουν σίγουροι για το μέλλον τους. Να αποδείξουμε ότι εκτός από οικονομικό έχει και σημαντικό κοινωνικό αποτύπωμα, καθώς υποστηρίζει έμπρακτα τις τοπικές κοινωνίες και μια σειρά επαγγελματικών κλάδων που βασίζονται σε αυτόν.”

Κλείνοντας ο κ Αρναουτάκης να συνεχάρη  τους διοργανωτές, όλους τους παραγωγούς και τους εκθέτες  με την ευχή, τα επόμενα βήματα αυτού του θεσμού να είναι ακόμα πιο επιτυχημένα. Η γιορτή είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης του Δήμου Ρεθύμνου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου και θα είναι ανοιχτή έως στις 7 Ιουλίου με πολλές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και δράσεις ανάδειξης των Κρητικών προϊόντων-διατροφής.

Στην έναρξη της γιορτής έγινε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη κκ Πρόδρομο ,ενώ παράλληλα με τον Περιφερειάρχη χαιρετισμούς απηύθυναν επισημαίνοντας την σημαντικότητα της Κρητικής διατροφής,η Αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαρία Λιονή,ο  Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Μιχάλης Βάμβουκας,ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Γιακουμάκης.