Έρευνες δεκαετιών αναδεικνύουν το σημαντικό ρόλο που παίζει η διατροφή στην υγεία μας. Περίπου 30% διαφορετικών τύπων καρκίνου, ίσως να μην είχαν εκδηλωθεί εάν οι διατροφικές μας επιλογές ήταν πιο υγιεινές.
Τα λαχανικά βρίσκονται στην κορυφή των τροφών που προστατεύουν από την εκδήλωση καρκίνου, σύμφωνα με τους επιστήμονες.
Η ακριβής ποσότητα λαχανικών που προστατεύουν από το να παρουσιάσει ένας άνθρωπος καρκίνο, δεν είναι ακριβής, αλλά καλό είναι να καταναλώνονται τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα, σύμφωνα με την έρευνα.
Παλαιότερα 24 μελέτες αναφέρουν ότι η κατανάλωση πέντε μερίδων φρούτων και λαχανικών καθημερινά – δύο μερίδες φρούτων και τρεις μερίδες λαχανικών – συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρκίνο και άλλες αιτίες.
Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς 2020-2025 και τις συστάσεις του Αμερικανικού Ινστιτούτου Καρκίνου.
Για αυτό λοιπόν καλό είναι να προσπαθήσουμε να εντάξουμε τα λαχανικά στη διατροφή μας, όσο περισσότερο μπορούμε.