Γλυκά στο ποτήρι: 12 πρακτικές και εντυπωσιακές ιδέες για το γιορτινό τραπέζι

Τα γλυκά στο ποτήρι είναι η ιδανική επιλογή για κάθε γιορτινό τραπέζι που ζητά ευκολία, πρακτικότητα και σωστή οργάνωση. Σε περιστάσεις όπου ο χρόνος πιέζει και οι λεπτομέρειες μετράνε, το τελευταίο που χρειάζεται κανείς είναι ένα γλυκό που απαιτεί κόψιμο, ιδιαίτερο σερβίρισμα και συνεχή ενασχόληση. Με το ποτήρι, όλα γίνονται απλά και ξεκάθαρα.

Η λειτουργικότητά τους είναι το μεγάλο τους πλεονέκτημα. Ετοιμάζονται από νωρίς, διατηρούνται εύκολα στο ψυγείο και σερβίρονται χωρίς καμία προετοιμασία της τελευταίας στιγμής. Δεν χρειάζονται μαχαίρια, σπάτουλες ή υπολογισμούς για τις μερίδες· κάθε καλεσμένος παίρνει το δικό του γλυκό, καθαρά και χωρίς απρόοπτα.

Τα γλυκά στο ποτήρι βοηθούν επίσης στον έλεγχο της ποσότητας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό μετά από ένα πλούσιο γεύμα. Προσφέρουν την απαραίτητη γλυκιά επίγευση χωρίς υπερβολή, αφήνοντας μια αίσθηση ισορροπίας αντί για βαρύτητα.

Τέλος, προσαρμόζονται εύκολα σε κάθε περίσταση. Από απλά οικογενειακά τραπέζια μέχρι πιο επίσημες γιορτές, αλλάζουν χαρακτήρα ανάλογα με το ποτήρι και τα υλικά που θα επιλεγούν. Πρακτικά, κομψά και απόλυτα λειτουργικά, τα γλυκά στο ποτήρι κάνουν το φινάλε του τραπεζιού πιο εύκολο απ’ όσο φαντάζεσαι.

Μους σοκολάτας με κόκκινο κρασί, κραμπλ καρυδιού και ρόδι

Η μους σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπητά επιδόρπια. Σε αυτή τη συνταγή συνδυάζεται με κραμπλ καρυδιού και ρόδι και το αποτέλεσμα είναι ένα πολύ νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό.

Μους με σμέουρα σε ποτήρι από τη Madame Gâteaux

Μια συνταγή για μους με σμέουρα από τη Madame Gâteaux που φτιάχνουμε εύκολα στο σπίτι και μας θυμίζουν πόσο νόστιμα σπάνε τη μονοτονία της μέρας ενώ ταυτόχρονα μας ενώνουν τη στιγμή που θέλουμε κάτι γλυκό και φρουτένιο.

Μους λεμόνι με κρέμα τσαγιού και μπισκότο λεμονιού

Η head pastry chef του ζαχαροπλαστείου «Poulette» Κατερίνα Λιβά μας μαθαίνει να κάνουμε εύκολα μια δροσερή και αρωματική μους λεμόνι.

Μους σοκολάτα με άρωμα εσπρέσο

Ή, αλλιώς, μους αφογκάτο. Όπως και να το πούμε, αυτό το ντελικάτο και αέρινο γλυκό ικανοποιεί και τους λάτρεις του γλυκού και τους λάτρεις της σοκολάτας. Δεν μένει και κανείς παραπονεμένος.

Γλυκό στο ποτήρι με κάστανο πουρέ

Το εορταστικό και χειμωνιάτικο κάστανο γίνεται πουρές και με λίγο ρούμι και σαντιγί στην κορυφή μεταμορφώνεται στον τέλειο επίλογο κάθε γιορτινό τραπεζιού. Μία υπέροχη συνταγή διά χειρός Ηλία Μαμαλάκη.

Cheesecake μπακλαβά στο ποτήρι

Δύο γλυκές αμαρτίες σε ένα μόνο ποτήρι. Το βελούδινο τυρί κρέμα συναντά το σιρόπι του μπακλαβά σε ένα γλυκό που θα χαρίσει στους καλεσμένους σας τον πιο γλυκό επίλογο. Για βάση, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε χριστουγεννιάτικα μπισκότα ή κέικ.

 

Εσπρέσο πανακότα στο ποτήρι

Κάθε του μπουκιά είναι πλούσια σε αρώματα καφέ και μένει αξέχαστη. Η πανακότα που αγαπάμε σε μία εναλλακτική εκδοχή με άρωμα εσπρέσο και καστανή ζάχαρη, η οποία σερβίρεται στο ποτήρι στο τέλος ενός μεσημεριανού, απογευματινού ή βραδινού καλέσματος.

 

Τιραμισού στο ποτήρι

Επιμένουμε στον καφέ και όχι τυχαία. Αυτή τη φορά, ο ουρανίσκος μας επιλέγει τιραμισού και υποκλινόμαστε στη γευστική του τελειότητα σε όποια εκδοχή και να το δοκιμάσουμε. Ο καφές συναντά το κακάο και τα μπισκότα σαβαγιάρ σε μία συνταγή που δεν θα φτιάχνετε μόνο στα γιορτινά τραπέζια.

Banoffee στο ποτήρι

Μία συνταγή που θέλει τον χρόνο της, αλλά το αποτέλεσμα ανταμείβει όποιον το γευτεί. Ένα απολαυστικό γλυκό του ποτηριού που (ευτυχώς) απαιτεί ελάχιστα υλικά για να δημιουργηθεί.

Lemon pie με κουραμπιέ σε ποτήρι

Για ένα ελαφρύ και αέρινο επιδόρπιο, ετοιμάζουμε μια λαχταριστή lemon pie με… κουραμπιέδες! Ιδιαίτερα νόστιμο γλυκάκι που θα ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το πλούσιο εορταστικό γεύμα.

 

Μους γιαουρτιού με λεμόνι στο ποτήρι

Δροσιστική, ανάλαφρη, γλυκιά. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να ολοκληρώσουμε ένα επίσημο ή φιλικό δείπνο;

 

Το πιο γρήγορο και εύκολο γιορτινό γλυκό

Μία συνταγή όπως ο τίτλος της. Αγοράζουμε έτοιμο κέικ, κρέμα ζαχαροπλαστικής, μαρμελάδα, μπισκότα ή σαβαγιάρ και έχουμε έτοιμο το πιο εντυπωσιακό γλυκό σε λιγότερο από 30 λεπτά. Και το σερβίρουμε στο… ποτήρι!

ΠΗΓΗ: cantina.protothema.gr