Πολλές τροφές που μπορούσε να βρούμε το φθινόπωρο, σε συνδυασμό με κάποιες άλλες που μπορούμε να εντάξουμε στη διατροφή μας, έχουν τη δυνατότητα και μας βοηθήσουν να ζήσουμε περισσότερο.
Μπορείς να βρεις παρακάτω ποιους συνδυασμούς μπορείς να κάνεις, ώστε με φυσικό τρόπο να συμβάλλεις στη μακροζωία σου.
Καρύδια και μήλα
Κλασικό φρούτο του φθινοπώρου, το μήλο είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και βιταμίνη C, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύει τα κύτταρα.
Αν καταναλώσεις μήλα με καρύδια, τα οποία περιέχουν ωμέγα-3 λιπαρά και βιταμίνη Ε, τα δύο αυτά πολύτιμα συστατικά μας προσφέρουν ελαστικότητα δέρματος και καλή κυκλοφορία.
Καρότα με την προσθήκη ελαιόλαδου
Όλοι ξέρουμε ότι τα καρότα χαρίζουν φυσική λάμψη στην επιδερμίδα μας, καθώς είναι πλούσια σε β-καροτένιο, πρόδρομο της βιταμίνης Α, που συμβάλλει στην ανανέωση των κυττάρων. Όταν το συνδυάσουμε με το παρθένο ελαιόλαδο σε μία σαλάτα, μπορεί να απορροφηθεί πιο σωστά.
Κανέλα στην κολοκύθα
Η κανέλα συμβάλλει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και στην πρόληψη φλεγμονών, και η κολοκύθα που είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, ψευδάργυρο και αντιοξειδωτικά, ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και προάγουν την ελαστικότητα του δέρματος.
Γιαούρτι και σταφύλια
Όταν συνδυάσουμε γιαούρτι, που βοηθάει στη μικροχλωρίδα του εντέρου με σταφύλια που είναι γεμάτα ρεσβερατρόλη, αυτό το πανίσχυρο αντιοξειδωτικό προστατεύει το DNA των κυττάρων και καθυστερεί τα σημάδια γήρανσης.
Λεμόνι στο μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι μια από τις πιο ισχυρές «αντιγηραντικές» τροφές, πλούσια σε βιταμίνη Κ, C και σουλφοραφάνη, μια ουσία που ενεργοποιεί τα γονίδια μακροζωίας και υποστηρίζει την αποτοξίνωση του οργανισμού. Όταν συνδυάζεται με λεμόνι, η βιταμίνη C ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου και δρα συνεργιστικά στην παραγωγή κολλαγόνου.
Ταχίνι και γλυκοπατάτα
Τέλος η γλυκοπατάτα είναι πλούσια σε καροτενοειδή και φυτικές ίνες, ενώ το ταχίνι προσφέρει καλά λιπαρά και ασβέστιο και τα δύο σε συνδυασμό σταθεροποιούν το σάκχαρο και χαρίζουν ενέργεια.