Eύκολη σπιτική λεμονάδα σε τρία βήματα

Αν θέλετε να έχετε στο ψυγείο ετοιμοπόλεμη τη δική σας σπιτική λεμονάδα, ιδού η συνταγή. Θα τη διαλύετε με παγωμένο νερό ή σόδα και, αν θέλετε, θα τη σερβίρετε με μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου.

Η διαδικασία:

Βήμα 1

Ετοιμάζετε ένα σιρόπι βράζοντας σε κατσαρόλα τη ζάχαρη και το νερό για 5 λεπτά.

Βήμα 2

Προσθέτετε το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών και των λάιμ και βράζετε για 7-8 λεπτά ακόμη. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει εντελώς εκτός φωτιάς.

Βήμα 3

Στραγγίζετε το μίγμα και, αφού το μεταφέρετε σε γυάλινα μπουκάλια, το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρετε σε ποτήρια ένα μέρος λεμονάδας με τρία μέρη κρύου νερού.

Πηγή: cantina.protothema.gr