Εύκολη τηγανιά με χοιρινό, μανιτάρια και πιπεριές

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θέλουμε εύκολες συνταγές που θα συνοδεύσουν το ποτό μας ειδικά μετά την παραλία και αυτή η τηγανιά είναι ο μεζές που ψάχνουμε.

Το πιάτο αυτό που είναι πεντανόστιμο μπορούμε να το ετοιμάσουμε σε λίγα λεπτά και είναι ότι πρέπει για να συνοδεύσει το ποτό μας, ενώ μπορούμε να το συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές ή ρύζι.

Δείτε τα υλικά που θα χρειαστείτε και πώς θα τη φτιάξετε:

Υλικά:

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμού κομμένο σε μπουκιές
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
  • 1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια
  • 1 μικρή πιπεριά πράσινη κομμένη σε μπαστουνάκια και 1 μικρή πιπεριά κόκκινη κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 νεροπότηρο λευκό κρασί
  • αλάτι – πιπέρι – ρίγανη (ξερή)
  • 3 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 2 λεμόνια

Εκτέλεση:

  • Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας με χαρτί κουζίνας.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε το κρέας, καλά, από όλες τις μεριές, περίπου για 10 λεπτά.
  • Μόλις πάρει χρώμα, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε, για 4-5 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί, αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει η τηγανιά με το λάδι της.
  • Ύστερα, προσθέτουμε το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το φρέσκο θυμάρι.

Ανακατεύουμε και σερβίρουμε την χοιρινή τηγανιά ζεστή.