Αυτές είναι 20 καλύτερες πόλεις στον κόσμο για φαγητό  ποιοτικό και οικονομικό

«Για να γνωρίσεις πραγματικά μια πόλη, πρέπει να φας το φαγητό της. Αλλά τι κάνει μια πόλη σημαντική για το φαγητό της; Δεν είναι ο αριθμός των επαίνων και των αστεριών Michelin, αλλά κάτι λίγο πιο απλό: επιλογές. Καλής ποιότητας γεύματα σε λογικές τιμές. Έτσι, ζητήσαμε από χιλιάδες κατοίκους των πόλεων να μας πουν ακριβώς πόσο καλό – και πόσο προσιτό – είναι να τρώνε έξω στη γενέτειρά τους, αυτή τη στιγμή.
Οι ντόπιοι ρωτήθηκαν για τα εστιατόρια της πόλης τους και κλήθηκαν επίσης να αξιολογήσουν τη γαστρονομική σκηνή της .
Για να δημιουργήσουμε και να κατατάξουμε την τελική λίστα, περιορίσαμε την επιλογή εξαιρώντας πόλεις με χαμηλότερες συνολικές βαθμολογίες και συμπεριλαμβάνοντας μόνο την πόλη με την υψηλότερη βαθμολογία για κάθε χώρα.

Στη συνέχεια, ζητήσαμε από το παγκόσμιο δίκτυο συντακτών και συγγραφέων του Time Out να μας δώσουν πληροφορίες σχετικά με το τι κάνει την πόλη τους έναν συναρπαστικό προορισμό για φαγητό το 2024 και να προτείνουν τα αγαπημένα τους μέρη για φαγητό αυτή τη στιγμή.

Η πρωτιά της Νάπολης

Αυτή η λίστα είναι μια γιορτή της μαγειρικής κουλτούρας σήμερα σε όλο τον κόσμο» αναφέρει το Time Out και συνεχίζει:

«Σε αυτή τη λίστα, η Νάπολη βαθμολογήθηκε ως η καλύτερη πόλη διεθνώς, για την ποιότητα και την προσιτή τιμή της στο φαγητό.

Η προετοιμασία και το μοίρασμα βρίσκονται στο επίκεντρο της κουλτούρας της Ιταλίας, από τα ζεστά, χορταστικά πιάτα που σερβίρονται στο Βορρά, μέχρι όλα τα φρέσκα θαλασσινά που καταναλώνονται στα νησιά.

Αλλά αν υπάρχει ένα πιάτο για το οποίο είναι πασίγνωστη η Ιταλία, αυτό είναι η πίτσα της και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις πίτσες μαργαρίτα που ανοίγονται, αναποδογυρίζονται και ψήνονται στη Νάπολη ,μερικές φορές για μόλις 1 ευρώ.»

Η Νάπολη δεν ήταν η μόνη πόλη της Ευρώπης, που μπήκε στη λίστα.

Το Λίβερπουλ ήρθε στο No 11, χάρη στη γενναιόδωρη βοήθεια των φιλόδοξων νέων σεφ και η Σεβίλλη κατατάχθηκε στην 13η θέση, με την τοπική συγγραφέα Άννα Καμίνσκι να λέει ότι η γαστρονομική σκηνή της πόλης «είναι από τις πιο συναρπαστικές στην Ισπανία εδώ και χρόνια».

Το Πόρτο, η Λιόν και η Κοπεγχάγη μπήκαν στο Top 20.

Η λίστα των πόλεων:

Νάπολη
Γιοχάνεσμπουργκ
Λίμα
Χο Τσι Μινχ
Πεκίνο
Μπανγκόγκ
Κουάλα Λουμπούρ
Μουμπάι
Ντουμπάι
Πόρτλαντ
Λίβερπουλ
Μεδεγίν
Σεβίλλη
Πόρτο
Μαρακές
Λιόν
Σίδνεϊ
Μόντρεαλ
Οσάκα
Κοπεγχάγη