Ταβερναράκης για το αριστείο Μποδοσάκη:”Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και βαθιά συγκίνηση που επιλέχθηκα για την απονομή”

Ο καθηγητής Νεκτάριος Ταβερναράκης ξεχώρισε ανάμεσα σε έναν μεγάλο αριθμό, εξαιρετικά υψηλού επιπέδου Ελλήνων επιστημόνων, από τα καλύτερα Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα του κόσμου.

Η βράβευσή του με το Αριστείο Μποδοσάκη, προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο προσωπικών διακρίσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά το σημαντικό αποτύπωμα του έργου του στη διεθνή ερευνητική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Ο καθ. Ν. Ταβερναράκης δήλωσε: “Αισθάνομαι μεγάλη τιμή και βαθιά συγκίνηση που επιλέχθηκα για την απονομή του Αριστείου του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Με χαροποιεί ιδιαίτερα ότι αυτή η βαρυσήμαντη αναγνώριση ήταν το αποτέλεσμα μιας αυστηρής και εξαιρετικά ανταγωνιστικής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, από διεθνούς κύρους, διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού, έπειτα από μια εκτεταμένη διαδικασία συλλογής προτάσεων για βράβευση, που κατατέθηκαν από έγκριτους συναδέλφους. Η εξαιρετικά τιμητική αυτή διάκριση έχει μάλιστα ξεχωριστή σημασία για εμένα, καθώς το Ίδρυμα Μποδοσάκη μου είχε απονείμει και το Επιστημονικό Βραβείο Ιατρικής και Βιολογίας, στο ξεκίνημα της ακαδημαϊκής μου πορείας, σχεδόν 20 χρόνια πριν…”

Η τελετή της απονομής του Αριστείου θα πραγματοποιηθεί στις 25 Ιουνίου 2024, στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, από την Α.Ε. Προέδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και την Πρόεδρο του Ιδρύματος Μποδοσάκη.