Η Δώρα Αυγέρη
Η Δώρα Αυγέρη

«Έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ ενδυναμωμένο από πείσμα και ζήλο και θέληση» δήλωσε η Δώρα Αυγέρη, αναφερόμενη στην επόμενη ημέρα μετά τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από το κόμμα.

Η κ. Αυγέρη ανέφερε πως η επόμενη ημέρα είναι δύσκολη και σκληρή χωρίς χαρά και πανηγυρισμούς, ωστόσο διαπίστωσε πως ο μέσος ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει προοδευτικούς ανθρώπους που θα παρακολουθούν τα όσα γίνονται και λέγονται και θα προτείνουν λύσεις μέσα από συγκεκριμένες δέσμες προτάσεων.

«Πλησιάζουμε τους δύο μήνες προεδρίας του Στέφανου Κασσελάκη. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ παραμένουμε προσηλωμένοι σε αυτό, κάποιοι και κάποιες επέλεξαν άλλους δρόμους, πλέον δεν θα αξιολογούνται αυτά που λένε για τον ΣΥΡΙΖΑ, θα αξιολογούνται αυτά που κάνουν για την κοινωνία και την αντιπολίτευση που θα κάνουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στα άλλα κόμματα» πρόσθεσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στο MEGA το πρωί της Δευτέρας.

Κατά την ίδια «η κριτική που άσκησαν οι αποχωρήσαντες, ξεπέρασε κάθε επίπεδο ανοχής. Δεν λέγονται αυτά τα πράγματα. Δύο μήνες τώρα πάρα πολλά λόγια και φαιά ουσία από σεβαστά στελέχη, οι λέξεις που βγήκαν είχαν σκοπό να πληγώσουν την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ και να απομακρύνουν τον κόσμο».

Περιγράφοντας, δε, τι συνέβη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής, η Δώρα Αυγέρη είπε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έβαλε στην Κεντρική Επιτροπή το ζήτημα του δημοψηφίσματος, είχε προηγηθεί ένα διάγγελμα και μία πρόταση, λέγοντας ότι συμπεριφορές που περιλαμβάνουν ύβρεις προς τον πρόεδρο αλλά και προς τα ίδια τα μέλη και το κόμμα δεν συνάδουν με την ιδιότητα του μέλους του ΣΥΡΙΖΑ και πολύ περισσότερο με την Αριστερά.

Προϊόντος του χρόνου και της διαδικασίας όπως απεδείχθη, παρέλκει ο λόγος για τον οποίο θα μπορούσε κάποιος να το κάνει αυτό. Τα πρώην μέλη που εγκαλούνταν αποχώρησαν μόνα τους από το κόμμα. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις τους το πυροδότησαν».