«Mε τον άνθρωπο αυτόν συνδεόμουν και ξαφνικά η συμπεριφορά του άλλαξε, μου ζήτησε χρήματα για να σταματήσει να γράφει αρνητικά δημοσιεύματα σε βάρος μου», ανέφερε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή, δύο μέρες μετά την καταγγελία της ότι γνωστός δημοσιογράφος του Βόλου την εκβίαζε.
Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Μαρέδης, αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Υπηρεσίας θα δικαστεί σήμερα στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου με την κατηγορία της εκβίασης και θα ισχυριστεί ότι δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός από εκείνος προς τη Ζέττα Μακρή.
Το χρονικό της καταγγελίας της Ζέττας Μακρή και η σύλληψη του Δημήτρη Μαρέδη
Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Μαρέδης, που διατηρεί τοπικά Μέσα Ενημέρωσης στον Βόλο και είναι συνεργάτης της Ζήνας Κουτσελίνη φέρεται να εκβίαζε τη βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Ζέττα Μακρή.
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Βόλου συνόδευαν διακριτικά τη βουλευτή της ΝΔ και παρακολουθούσαν μέσα από το αυτοκίνητό τη συναλλαγή που έκανε με τον δημοσιογράφο. Λίγα λεπτά αργότερα τον πλησίασαν και τον συνέλαβαν έξω από κεντρική καφετέρια της πόλης.
Η πρώην υφυπουργός Παιδείας υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος της ζητούσε 15.000 ευρώ, προκειμένου να μην γράφει για εκείνη αρνητικά σχόλια στα μέσα που διαχειριζόταν.
«Είναι μία πολύ στενόχωρη υπόθεση για εμένα. Πάρα πολύ καιρό πάλεψα με τη συνείδησή μου γιατί δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ένιωθα, νιώθω και είμαι σίγουρη ότι έκανα το σωστό. Είχα υποχρέωση να το κάνω στην οικογένειά μου, στην πορεία μου. Είναι πολύ στενάχωρο για εμένα», δήλωσε η Ζέττα Μάκρη μετά τη σύλληψη του γνωστού δημοσιογράφου.