ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΟΛΩΝΟΥ Γυμνές φωτογραφίες της 12χρονης έστελνε η μάνα της στους επίδοξους βιαστές
Σάλος προκλήθηκε από το δημοσίευμα της “Real News”. Δεν πρόκειται για αναβάθμιση λέει ο Π. Μαρινάκης

Νέα στοιχεία-φωτιά για την πολύκροτη υπόθεση μαστροπείας και σεξουαλικής κακοποίησης της 12χρονης μαθήτριας από τον Κολωνό έρχονται στο φως μέσα από το πολυσέλιδο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας (2865/2023) με το οποίο παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου συνολικά 26 κατηγορούμενοι.

Οι δικαστές-μέλη του Συμβουλίου με το βούλευμά τους κάνουν δεκτή στο σύνολό της την πρόταση του εισαγγελέα Γεωργίου Νούλη, όμως αποδίδουν στην προφυλακισμένη μητέρα του κοριτσιού μία ακόμη κατηγορία, η οποία προκαλεί σοκ.

Σύμφωνα με το βούλευμα, η 37χρονη γυναίκα, εκτός του αδικήματος της διακεκριμένης μαστροπείας εις βάρος της ίδιας κόρης της, θα δικαστεί και για το κακούργημα της διακεκριμένης περίπτωσης πορνογραφίας ανηλίκου!

Και αυτό γιατί οι δικαστές, αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας, έκριναν πως η κατηγορούμενη μητέρα μέσω του κινητού τηλεφώνου της κόρης της διέθεσε σε συγκεκριμένα πρόσωπα, ηλεκτρονικά αρχεία του παιδιού της με γυμνό περιεχόμενο και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση! Ο στόχος της ήταν η ερωτική συνεύρεση της ανήλικης κόρης της με άνδρες έναντι αμοιβής.

Πρόκειται για ένα νέο, δεύτερο αδίκημα που αντιμετωπίζει πλέον η 37χρονη γυναίκα και το οποίο αλλάζει τα δεδομένα ως προς την ποινική της μεταχείριση και σε αυτό το στάδιο, τουλάχιστον, κλονίζει και άλλο τον ισχυρισμό της ότι δεν είχε καμία γνώση και εικόνα για τον «εφιάλτη» της σεξουαλικής κακοποίησης που βίωνε το παιδί της. Οπως και να έχει, όμως, και για τη συγκεκριμένη κατηγορία όπως και γι’ αυτή της μαστροπείας, αρμόδιο είναι να αποφανθεί το δικαστήριο που θα δικάσει, το πιθανότερο, μέσα στον χειμώνα, την υπόθεση.

Ενας από τους συνολικά 26 κατηγορούμενους της υπόθεσης προσάγεται στον εισαγγελέα

«Τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση διέθεσε με οποιονδήποτε τρόπο υλικό παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων, η δε παραγωγή του υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο πολυσέλιδο βούλευμα για την κατηγορία της παιδικής πορνογραφίας που αποδίδει στη μητέρα του παιδιού, με τους δικαστές μάλιστα να δέχονται ότι η 37χρονη όχι μόνο γνώριζε πως η 12χρονη κόρη της συνευρισκόταν έναντι αμοιβής με ενήλικους άνδρες, αλλά με την όλη στάση της διευκόλυνε το παιδί της στο κλείσιμο των ραντεβού!

Συγκεκριμένα, το βούλευμα -το οποίο φέρνει στο φως το «ΘΕΜΑ»- αναφέρει χαρακτηριστικά για την κατηγορούμενη μητέρα: «…Από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2022 ενεργώντας με πρόθεση και με περισσότερες από μία πράξεις που συνιστούν εξακολούθηση του ίδιου εγκλήματος, για να εξυπηρετήσει την ακολασία άλλων, εξώθησε, υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία ανήλικου νεώτερου των 15 ετών […].

Συγκεκριμένα εξώθησε την ανήλικη κόρη της στην πορνεία, επίσης υπέθαλψε και διευκόλυνε την πορνεία αυτής προτρέποντας και εξαναγκάζοντας αλλά και δημιουργώντας με πράξεις και παραλείψεις της τις κατάλληλες συνθήκες και περιστάσεις για τη συνέχιση της εν λόγω κατάστασης, ήτοι με το να την προτρέπει ευθέως, αλλά και να της ζητεί συνεχώς και επιτακτικά να ανευρίσκει χρήματα για την καθημερινή διαβίωσή της και της οικογένειάς της χωρίς να ελέγχει την προέλευσή τους και να της επιτρέπει να απουσιάζει μεγάλα χρονικά διαστήματα από την οικία τους παρά το νεαρό της ηλικίας της».

Κατά τους δικαστές, με αυτό τον τρόπο η 37χρονη «προέτρεψε και διευκόλυνε την ανήλικη κόρη της να συνευρίσκεται ερωτικά με διάφορους άνδρες».

Μάλιστα σε άλλο σημείο του βουλεύματος αναφέρονται και τα ονόματα συγκεκριμένων προσώπων με τους οποίους η μαθήτρια «κατόπιν προτροπής της μητέρας της και εν γνώσει της συνεννοείτο μέσω των εφαρμογών viber, WhatsApp, blindchat, ή του κινητού της τηλεφώνου ώστε να συνευρεθούν ερωτικά έναντι αμοιβής των 50 ευρώ». Στη συνέχεια η ανήλικη παρέδιδε το σύνολο των χρημάτων που της έδιναν οι άγνωστες άνδρες στη μητέρα της.